This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Nejsou videt ikony

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Slovak and Czech Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Seges
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 05, 2010 2:10 pm    Post subject: Nejsou videt ikony Reply with quote

V TC u souboru *.ICO jsou nekdy videt primo obrazky ikon, jindy jen obecna ikona (list papiru s ohnutym ruzkem. Nastaveni "Ikony" v "Moznosti" jsem vyzkousel vsechny varianty, nic nepomaha. Pritom uz jsem to mel - ale mam pocit, že se to ridi nastavenim mimo TC. Pritom "Pruzkumnik" obsah souboru "ico" zobrazuje! Zná nekdo radu? Moc dik.
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Tue Jan 05, 2010 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

Seges,
Su tie ikony niecim specialne? Format, farebna hlbka, rozmery? Mozno su to Vistove PNG ikony?

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Seges
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 7

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 1:05 am    Post subject: Reply with quote

Nikoli, jde o soubory ICO, rozmery ani barevnost nerozhoduji. Zatimco soubory PNG vzdy zobrazoval TC stejne jako Pruzkumnik jen obecnou ikonou, ICO nekdy zobrazoval i vlastni obsah ikony. A slo (jde) porad o stejne ikony.
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 5:01 am    Post subject: Reply with quote

Seges,
Subory ICO mozu obsahovat viacero ikon v rozlicnych rozliseniach, farebnych hlbkach a formatoch. Vid ICO (fle format) na Wikipedii.

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Seges
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 7

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 7:25 am    Post subject: Reply with quote

Dik za radu, vim o tom, i kdyz tomu moc nerozumim. Ale nezda se mne to podstatne, kdyz to nedavno slo, ted to nejde, pritom jsem zadne ikony nemenil. A funguje to v Pruzkumniku i kupr. ve FreeCommanderu, jen v tom mem oblibenem TC je to "na heslo"...
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 11:55 am    Post subject: Reply with quote

Seges,
Tak, ked nejake ikony idu, a nejake nie, tak je uzitocne zistit, ci sa v niecom zasadnom nelisia. Iny dovod mi zial nenapada.

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Seges
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 7

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

Asi jsem to nerekl zretelne: nejde o to, ze nektere ikony jsou videt a jine ne, ale ze vsechny ikony bud jsou videt nebo nejsou. V soucasne dobe TC zobrazuje pouze obecne "ikony ikon", tedy onen papir s ohnutym ruzkem, zatimco ostatni file-managery zobrazuji o obsah jednotlivych ikon. To se tyka vsech souboru *.ICO.
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

Seges,
Aha. A to sa meni z casu na cas, teda, napr. vcera to islo a dnes nejde? Ak ano, skus v danych casoch pozriet asociaciu pre .ico.

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Seges
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 7

PostPosted: Thu Jan 07, 2010 1:08 am    Post subject: Reply with quote

Ano, tak to je - vcera to slo, dnes nikoli. Asociace pro ikonu kontroluji v Pruzkumniku - Nastroje/Moznosti slozky/Typy souboru, tam je nyni proste "Prohlizec obrazku a faxu" a s nim to v TC nechodi a v Pruzkumniku ano. Co tam bylo drive, nevim. Taky nechapu, ze na to ma vliv neco mimo TC, kdyz v Pruzkumniku to chodi porad.
Back to top
View user's profile Send private message
totcmd
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Nov 2006
Posts: 221
Location: Praha

PostPosted: Thu Jan 07, 2010 8:51 am    Post subject: Reply with quote

Možná bych zkusil podstrčit prázdné INI soubory...

V programové složce Total Commanderu (tedy tam, kde je soubor totalcmd.exe) vytvoř dva prázdné textové soubory s názvem: wincmd.ini a wcx_ftp.ini

Do vytvořeného souboru wincmd.ini zkopíruj následující obsah z "code":
Code:
[Configuration]
UseIniInProgramDir=7

soubor potom ulož.

Pak spusť Total Commander dvojitým kliknutím na zmíněný soubor totalcmd.exe.

Zkontroluj co to provedlo se zobrazením Ikon... a dej vědět výsledek.

Pokud se Ikony zobrazí OK, tak je pravděpodobné, že se něco hádá ve tvém ostrém INI souboru. Pokud nebude zobrazení OK... je chyba asi někde jinde.

Až budeš mít průzkum hotový, tak ukonči Total Commander a potom oba "nové" - tebou vytvořené INI soubory (wincmd.ini, wcx_ftp.ini) prostě smaž... Po opětovném spuštění se Total Commander bude chovat běžným způsobem. (Načte tvé původní "ostré" INI soubory. Jejich skutečné umístění zjistíš v dialogovém okně O programu... z hlavní nabídky Nápověda.)

Co je UseIniInProgramDir=7
Tato položka bude načtena, pouze pokud bude soubor wincmd.ini umístěn ve stejné složce jako program Total Commander. Musí být umístěna přímo v souboru wincmd.ini, položka RedirectSection nemá na tuto položku vliv.
Je to součet následujících hodnot:
1: Pokud nebude nastaveno jiné umístění pomocí registru nebo parametrů, bude použit soubor wincmd.ini ve složce programu.
2: Pokud nebude nastaveno jiné umístění pomocí registru nebo parametrů, bude použit soubor wcx_ftp.ini ve složce programu.
4: Nastavení v registru bude přepsáno (parametry příkazového řádku ale přepsány nebudou).


Viz český help: konfiguracni-nastaveni-wincmd-ini.html
_________________
Jeden soubor vladne vsem, jeden jim vsem kaze, jeden vsechny ovladne... totalcmd.exe
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Thu Jan 07, 2010 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Seges,
Quote:
Taky nechapu, ze na to ma vliv neco mimo TC, kdyz v Pruzkumniku to chodi porad.

Nuz, TC nie je Prieskumnik, kazdy ma iny sposob zistenia, aku ikonu ma zobrazovat. Ukazuje TC rovnaku asociaciu ako Prieskumnik?

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Franta2
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Sep 2017
Posts: 2
Location: Přerov

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 5:33 am    Post subject: Nejsou videt ikony - podruhé Reply with quote

Stejný problém jako zde, jenom doplním, že pokud spustím TC pod účtem jiného uživatele, tak ikony fungují. Nefungují pouze pod nejvíce užívaným účtem.
Vím,že by pomohlo vytvořit nový účet a starý zrušit, ale chtěl jsem se poptat, jestli tento problém již někdo vyřešil.
Děkuji za odpověď
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Mon Sep 11, 2017 4:01 am    Post subject: Reply with quote

Franta2,
Ja osobne zial (nastastie?) nie.

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Franta2
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Sep 2017
Posts: 2
Location: Přerov

PostPosted: Mon Sep 11, 2017 9:14 am    Post subject: Reply with quote

Roman
Ve složce:
<SystDisk>:\Users\<Uživatel>\AppData\Local\GHISLER\
jsem odstranil soubory:
tcthumbs.db
tcthumbs.idb
(Tyto soubory pod jiným účtem chyběli.)
Po restartu se nic nezměnilo, ale druhý den po zapnutí stroje bylo vše OK.
(Ve Windows 10 mám "Rychlé spouštění" vypnuto)
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10605
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Mon Sep 11, 2017 10:55 am    Post subject: Reply with quote

Franta2,
Tak som rad, ze sa takto podarilo. Wink

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Slovak and Czech All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group