This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? 
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

FS-plugin: VirtualDisk
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Plugins and addons: devel.+support (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eydaimon
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 May 2005
Posts: 57

PostPosted: Mon May 04, 2009 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

yes, I was very cautious when following the instructions (especially the 64 bit ones). I used explorer to run the install files, and not TC
Back to top
View user's profile Send private message
eydaimon
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 May 2005
Posts: 57

PostPosted: Wed May 06, 2009 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

didn't try yet, but I did upgrade to Windows 7 RC (build 7100). I'll update when I get a chance to try.
Back to top
View user's profile Send private message
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Thu May 07, 2009 3:10 am    Post subject: Reply with quote

eydaimon
I downloaded the 64-bit build 7100, installed it into a virtual machine and checked: the plugin works fine if I turn signature checking off as described above (by selecting the F8 option on boot-up stage).
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
eydaimon
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 May 2005
Posts: 57

PostPosted: Fri May 08, 2009 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

confirmed. Will I have to boot with F8 every time for it to work? That's annoying.
Back to top
View user's profile Send private message
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Mon May 11, 2009 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

eydaimon wrote:
Will I have to boot with F8 every time for it to work?

According to my knowledge, unfortunately, yes — say thanks to M$.
There are some third-party tools that try to force Windows using this F8 option automatically each boot, but they are no guarantee and may stop working after another Windows patch released by MS.

I have also heard of the possibility to self-sign the driver with a test certificate and turn loading such drivers on (it's off by default), but I did not yet investigate the issue, sorry. I also thought of probable official signing the plugin's driver, but it turned out to be very expensive and unavailable to individual persons, only to juridical persons. Sad
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Wed Sep 16, 2009 6:32 am    Post subject: Reply with quote

The plugin was updated to the version 1.31: now it supports DVD images in UDF format.
Download links:
http://totalcmd.net/download.php?id=virtdisk
http://flint-inc.ru/files/mlang/virtualdisk_1.31.rar
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Fri May 07, 2010 2:59 am    Post subject: Reply with quote

For Vista/7 users who need Joliet file system support, here is the fixed driver:
http://flint-inc.ru/files/mlang/virtualdisk_driver_1.3.2.rar
Just install it as usual.
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

VirtualDisk 1.3.3:
  1. Driver is now signed by the Christian Ghisler's digital signature, so that it can now work in Windows Vista/7 x64 without turning off the signature checks.
  2. Fixed security issue: Using the driver, users could access files which were otherwise inaccessible for them (fixed only for WinXP or newer!).
  3. Mounting of compressed and encrypted images is forbidden. Reason: a bug in Windows can lead to dead lock.
  4. Added Traditional Chinese interface translation (Sheree Chen).
  5. In the image properties dialog focus is set on the Mount/Unmount button by default.
  6. Implemented a new command-line tool vd_filedisk.exe for mounting and unmounting images independently from TC (available separately).
  7. Source codes for the driver and vd_filedisk.exe are published under GPL.

Plugin / mirror (121 Kb)
Tool / mirror (78 Kb, with sources)
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
damjang
Member
Member


Joined: 09 Oct 2003
Posts: 198

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

Flint wrote:
VirtualDisk 1.3.3:
*Driver is now signed by the Christian Ghisler's digital signature, so that it can now work in Windows Vista/7 x64 without turning off the signature checks.


Thank you, I try and it work!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 34634
Location: Switzerland

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 8:30 am    Post subject: Reply with quote

Thanks, Flint, for the nice plugin!
Indeed I reviewed the sources and asked him to fix the security issue which allowed people to access other user's ISO files. As required for the signature, I have compiled the soruces myself after reviewing them, so you can be sure that the code doesn't contain any backdoors or malware. Although I wouldn't expect this from Flint, I'm not allowed to sign other people's binary code.
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 10:12 am    Post subject: Reply with quote

ghisler(Author) wrote:
Thanks, Flint, for the nice plugin!

You are welcome. Smile I'm glad that you liked the plugin, and thank you very much for your help with the signature!
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
voter
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Dec 2010
Posts: 2

PostPosted: Sat Mar 26, 2011 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

Dosn't work.
It start the mounting but a small error window appears with message.

A: Access denied
Back to top
View user's profile Send private message
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Sat Mar 26, 2011 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

voter wrote:
Access denied

Possible reasons:
a) you don't have permissions to access the image file;
b) you're trying to mount an image which is compressed or encrypted using NTFS abilities (which is no longer supported);
c) another image is already mounted on your computer by another user (this problem will be fixed in version 2.0; currently you can use command-line tool vd_fildisk.exe to work around the issue).
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mame
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Dec 2011
Posts: 54
Location: Everywhere

PostPosted: Mon Dec 05, 2011 10:45 pm    Post subject: Setting to make MountAfterReboot optional Reply with quote

Hello Flint.

Thanks for the great plugin, used them excessively Smile

Suggestion: Can you make an option to not re-mount the image after reboot

(i.e. make in the settings it optional to remount or not, the currently mounted image after reboot)
function: "VirtualDiskAutomount",MountAfterReboot

Scenario:
Installed vd_driver on several pcs (which I maintained). Those PCs don't have TC (only I have, single user lic.). When doing maintenance, say windows or driver update or installation, I mounted the ISO from my flashdrive. Usually after updating, we need to reboot (and I moved to next PC already). Now, it's a hassle if I forgot to unmount, or remove the entry from FS Panel (run TC portable from flashdrive too). Plus, I prefer programs not to put something on StartUp registry without confirmation.

My workaround all these time was to make a patch, disabling that function completely. Embarassed Would be nice if you implement that option internally Smile
_________________
I hereby claim copyright to this message you are now reading,
and for that you owe me a $1 royalty fee each time you read this.
Back to top
View user's profile Send private message
Flint
Power Member
Power Member


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3129
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 2:46 am    Post subject: Reply with quote

mame wrote:
Suggestion: Can you make an option to not re-mount the image after reboot

This option is set for each image separately, and by default it's turned off. If you mean disabling the very possibility of auto-mounting (that is, not creating the autostart entry at all), it will be implemented in the version 2.0.
_________________
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, other stuff!
 
Using TC 9.12rc3 / Win7 x32 & x64 SP1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> Plugins and addons: devel.+support (English) All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 8 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH

Using phpBB © 2001-2005 phpBB Group