Zmena velikosti fontu v dialogovem boxu...

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
mia
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2004-03-17, 09:53 UTC

Zmena velikosti fontu v dialogovem boxu...

Post by *mia »

Pokud zvětším písmo v dialogovém boxu, bohužel, velikost boxu se nezmění a vypadá to hodně škaredě. Tlačítka se nepřizpůsobí, při kopírování je vidět jen horní část názvu souboru, prostě není to ono. Používám TC jako souborový manažer ve svém HTPC a defaultní velikost písma není na TV čitelná, pokud písmo zvětším tak, aby bylo čitelné na TV, tak to dodrbe vzhled. Listboxů a hlavního panelu se to až tak netýká, tam je to celkem v pohodě, týká se to hlavně kopírování/přesunu, mazání, komprimace.
...to define recurse, we must to define recurse first...
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

Hm, no, na to tazko nieco povedat, s tym moze nieco urobit jedine autor. Takze odporucam napisat feature request do niektoreho z for (anglicke, nemecke, francuzske), ktore autor cita.

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
mia
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2004-03-17, 09:53 UTC

Post by *mia »

Romane, píšu to záměrně sem, protože neumím natolik dobře anglicky, abych to Christianovi zformuloval tak aby to pochopil, doufal jsem, že se toho někdo odsud ujme... :-)
...to define recurse, we must to define recurse first...
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

OK, napisem to do anglickeho fora, este pliz uved nejaky presny priklad, t.j.:
- kde presne zmenis font a na aky
- v akom dialogu sa to prejavi
- co presne je urezane

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
mia
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2004-03-17, 09:53 UTC

Post by *mia »

Hacker wrote:OK, napisem to do anglickeho fora, este pliz uved nejaky presny priklad, t.j.:
- kde presne zmenis font a na aky
- v akom dialogu sa to prejavi
- co presne je urezane

Roman
no mrkni se sám, udělal jsem pár snímků. Ono stačí pouze změnit velikost fontu pro dialogové boxy, třeba na 17 (to už se dá jakžtakž na televizi přečíst), nemusí se měnit ani typ fontu. Dal jsem to tady: http://www.volny.cz/mia/img/tc.zip, má to 133kilo. Schválně jsem si na to přepnul TC do angličtiny :-) Jako ano, já jsem schopný v Resource Hackeru ty okna poměnit a přizpůsobit, ale TC na mě pak řve, že je v něm virus, bohužel, Christian to má ošetřený, aby se v tom nikdo nevrtal. Třeba EAC nebo DVD Decrypter takhle jde krásně upravit, ale TC ne :-(
...to define recurse, we must to define recurse first...
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

OK, postnute.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

Ak zvladas sledovat, tak mrkni ten thread, bolo odporucene zvacsit DPI v nastaveniach displeja v Ovladacich paneloch.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
mia
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2004-03-17, 09:53 UTC

Post by *mia »

Hacker wrote:Ak zvladas sledovat, tak mrkni ten thread, bolo odporucene zvacsit DPI v nastaveniach displeja v Ovladacich paneloch.

Roman
Dík, koukal jsem se na to, DPI jsem zkoušel zvětšovat jako první věc. To funguje, ale musel bych vlastně překopat všechny ostatní aplikace, kromě TC. Ten ResizeEnable vypadá pěkně, to by možná mohla být cesta, hlídat si class okna a jakmile vyskočí, tak ho přes SetWindowPos umístit a roztáhnout.
...to define recurse, we must to define recurse first...
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

Hm, tak vyskusal som to s tym automatickym resizovanim, ale problem je v tom, ze dialog roztiahnes, ale vsetky veci zostanu na mieste, t.j. neroztiahnu sa. :(

Testovaci AutoHotkey skript, resizuje F5 dialog na 640x480:

Code: Select all

#SingleInstance, Force
#Persistent

SetTimer, Resize
Return

Resize:
	IfWinActive, ahk_class TInpComboDlg
	{
		SetTimer, Resize, Off
		WinMove, , , , , 640, 480
		WinWaitNotActive, ahk_class TInpComboDlg
		SetTimer, Resize, On
	}
Return
Roman
Last edited by Hacker on 2006-07-11, 21:16 UTC, edited 1 time in total.
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
mia
Junior Member
Junior Member
Posts: 25
Joined: 2004-03-17, 09:53 UTC

Post by *mia »

Hacker wrote:Hm, tak vyskusal som to s tym automatickym resizovanim, ale problem je v tom, ze dialog roztiahnes, ale vsetky veci zostanu na mieste, t.j. neroztiahnu sa. :(

Testovaci AutoHotkey skript, resizuje F5 dialog na 640x480:

Code: Select all

#SingleInstance, Force
#Persistent

SetTimer, Resize
Return

Resize:
	IfWinActive, ahk_class TInpComboDlg
	{
		SetTimer, Resize, Off
		WinMove, , , , , 640, 480
		WinWaitNotActive, ahk_class TInpComboDlg
		SetTimer, Resize, On
	}
Return
Roman

Roman
Tak to je blbý. Myslel jsem, že když mi na pozadí poběží ResizeEnable, tak se o to postará sám, stačí mu jen předhodit okno..., ale asi tam musí dojít k ručnímu umístění a roztažení myší...
...to define recurse, we must to define recurse first...
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

Hm, no, mozno dojdes na nieco ine, ak vyskusas... tazko povedat. Sorry.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Post Reply