Kopírování do více adresářů

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
rock666
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2006-08-02, 07:52 UTC

Kopírování do více adresářů

Post by *rock666 » 2006-08-02, 07:56 UTC

Mám následující problém:

potřebuji často kopírovat jeden, nebo více souborů do různých adresářů.
Konkrétně to vypadá tak, že musím na síť zkopírovat programové soubory každému uživateli do jeho adresáře. Mám 30 uživatelů a docela to dá manuálně zabrat.... Díky předem

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11277
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-08-02, 10:53 UTC

Ahoj,
Cisto s TC sa to zial neda. Da sa ale vytvorit .bat subor typu:

Code: Select all

for /F "delims=" %%f in (%1) do copy "%%f" <cielova cesta 1>
for /F "delims=" %%f in (%1) do copy "%%f" <cielova cesta 2>
...
Riadkov bude mat tolko, kolko cielovych ciest (pocitacov na sieti, na ktore potrebujes tie subory skopirovat). Vytvoris nan odkaz v Button bare alebo v Start menu, s parametrom %L a so Start path prazdnou. Potom uz iba oznacis tie subory, ktore chces skopirovat, a kliknes.

Je s tym ale par problemov - prikaz copy kopiruje subory bez zachovania adresarovej struktury.
Prikaz xcopy ma zas problem s lomitkom na konci cesty, ak kopirujes adresare.
Mohol by si sa este mrknut na xxcopy, s tym ale nemam skusenosti.

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Jojo
Junior Member
Junior Member
Posts: 29
Joined: 2003-02-24, 10:31 UTC

Post by *Jojo » 2006-08-02, 18:37 UTC

Hacker wrote: Prikaz xcopy ma zas problem s lomitkom na konci cesty, ak kopirujes adresare.
Jaky presne ma xcopy problem? Ja to pouzivam celkem casto ve skriptech na kopirovani adresarovych struktur a mam za to ze to funguje celkem dobre, nebo mi neco uslo?

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11277
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-08-02, 18:56 UTC

Code: Select all

c:\adresar\
povazuje kvoli lomitku na konci za neplatnu cestu. Ved skus napr.

Code: Select all

xcopy c:\adresar\ d:\adresar\
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Jojo
Junior Member
Junior Member
Posts: 29
Joined: 2003-02-24, 10:31 UTC

Post by *Jojo » 2006-08-02, 19:05 UTC

Jo takhle, je pravda ze to pouzivam takto:

Code: Select all

xcopy c:\adresar\*.* ...

rock666
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2006-08-02, 07:52 UTC

Post by *rock666 » 2006-08-04, 05:22 UTC

Dekuji moc Hackere.

Odzkouseno, funguje!!!

Myslis ze je mozne, aby se v pristi verzi TC objevila tahle funkce kopirovani podle "masky"?

Prikaz copy mi funguje bez problemu, protoze kopiruji jenom vybrane soubory na presne misto.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11277
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-08-04, 10:33 UTC

Dekuji moc Hackere.
Rado sa stalo. :)
Myslis ze je mozne, aby se v pristi verzi TC objevila tahle funkce kopirovani podle "masky"?
No, ak myslis kopirovanie vybranych suborov do viacerych miest, tak v 7.0 to s velmi velkou pravdepodobnostou nebude. Ale inac je to relativne casty request, tak snad v nejakej dalsej verzii, i ked po 7.0 bude vyvoj zamerany primarne na plnu podporu Unicode. Takze vazne neviem kedy.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply