kopírování do podslozek & paralelní prochazeni

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
zbytovsky
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2006-12-28, 18:03 UTC
Location: CZ
Contact:

kopírování do podslozek & paralelní prochazeni

Post by *zbytovsky »

Ahoj, nějakou dobu se potýkám se dvěma základnímy problémy. Snažil jsem si chvilku hledat, ale nevím jak hledací dotaz správně zformulovat, natožpak ještě v angličtině.

S prvním problémem se setkávám denně. Mám adresář v pravém panelu a potřeboval z něj zkopírovat o úroveň výš. Jedno řešení, které lze použít v exploreru je přes clipboard, jenže v TC mám clipboard souborů pomalý, u větších souborů tedy nemožný - předpokládám, že se kopíruje celý obsah někam do bufferu.
Řeším to tak, že ve druhém panelu otevřu stejnou cestu a použiju F5, jenže zde je právě zakopán pes - nevím jak otevřít v druhém panelu stejnou cestu v nové (a zaktivované) záložce.
V kontextové nabídce záložky je možnost "zkopírovat záložku...", jenže nevím jak z ní udělat shortcut (nenašel jsem cm_* příkaz), ale především zůstane nová záložka neaktivní.
Jak tuto základní funkčnost řešíte vy?

Druhá otázka se týká především FTP apod. Tyto služby používám také velice často, většinou je na vzdáleném disku paralelní struktura jako na mém, hodilo by se mi tedy, kdyby se adresáře v obou panelech měnily současně, tzn. nějak provázat dvě záložky tím, že by se nadefinoval společný výchozí bod a kdyby se v jedné záložce změnila složka, použil by se stejný cd příkaz i v druhé.
Předpokládám, že tuto funkci řeší spíše nějaký plugin, nevíte prosím jak na to?


Předem díky za odpovědi
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

Jak tuto základní funkčnost řešíte vy?
Viacero moznosti.
Najjednoduchsia: F5, .., Enter.
Dalsia: Oznacit vsetky subory, drag&drop na [..].
Alternativa: Home, Ctrl-Shift-Sipka hore.
Předpokládám, že tuto funkci řeší spíše nějaký plugin, nevíte prosím jak na to?
Nie, ta funkcia je priamo integrovana, ide o interny prikaz cm_SyncChangeDir. Mozes si pren nadefinovat klavesovu skratku cez Configuration - Options - Misc., pripadne dat si pren ikonu do Button Baru, alebo si ho pridat do Menu (najjednoduchsie do Start menu). Od TC verzie 7.0 si pren mozes urobit aj alias (v konfiguracii klavesovych skratiek).

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
zbytovsky
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2006-12-28, 18:03 UTC
Location: CZ
Contact:

otevření tabu v druhém panelu+zaktivování, p

Post by *zbytovsky »

Najjednoduchsia: F5, .., Enter.
Dalsia: Oznacit vsetky subory, drag&drop na [..].
Alternativa: Home, Ctrl-Shift-Sipka hore.
Díky ta nejjednoduší mě nenapadla a přitom je to tak zjevné :o)
Pomocí myši mi to právě moc nevyhovuje, snažím co nejvíc pomocí klávesnice.
Alternativa: Zapomněl jsem napsat, že tohle jsem zkoušel, má to ale ten zádrhel, že záložka se nezaktivuje. Co s tím?

cm_* příkaz to má zřejmě cm_OpenDirInNewTabOther, chtěl bych se zeptat, dají se tyto příkazy spouštět nějak za běhu - třeba z command line?

Nie, ta funkcia je priamo integrovana, ide o interny prikaz cm_SyncChangeDir. Mozes si pren nadefinovat klavesovu skratku cez Configuration - Options - Misc., pripadne dat si pren ikonu do Button Baru, alebo si ho pridat do Menu (najjednoduchsie do Start menu). Od TC verzie 7.0 si pren mozes urobit aj alias (v konfiguracii klavesovych skratiek).
Tohle jsem přesně potřeboval, děkuji, jsi skvělý.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker »

záložka se nezaktivuje. Co s tím?
Da sa to nastavit, ale zial iba globalne, samostatny prikaz na to nie je. Configuration - Options - Folder Tabs - Ctrl+Up opens new tab in foreground.
dají se tyto příkazy spouštět nějak za běhu - třeba z command line?
Hm, nie som si uplne isty, co myslis. Za behu sa daju spustit ako som popisal vyssie - klavesovou skratkou, z button baru alebo z menu. Od verzie 7.0 sa daju spustit aj priamo z prikazoveho riadku (staci napisat) alebo aliasom.
Tohle jsem přesně potřeboval, děkuji, jsi skvělý.
:) Dakujem. Rado sa stalo.

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 305
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka »

Šikovne :)
Post Reply