Omezení rychlosti kopírování TC7,8

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
krakenPL
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2013-06-19, 11:58 UTC

Omezení rychlosti kopírování TC7,8

Post by *krakenPL » 2013-06-19, 13:42 UTC

Zdravím, dnes jsem objevil, že TC obsahuje zřejmě chybu při kopírování na síť. Používám někdy omezení rychlosti při kopírování velkých souborů na síťový server přes frontu (F5 - F2) a zde omezuji rychlost (zatržítko Max. rychlost). Při kopírování z disku na disk nebo USB to funguje, avšak při kopírování na síť už ne. V nastavení TC používám standardní metodu kopírování / TC8 x64 na Win7 Pro x64. Používá to ještě někdo a zaznamenal stejnou chybu? Nejsem si úplně jistý, ale na WinXP s TC7.x mi to asi fungovalo...

Sob
Power Member
Power Member
Posts: 908
Joined: 2005-01-19, 17:33 UTC

Post by *Sob » 2013-06-20, 01:24 UTC

Ja to normalne nepouzivam, ale kdyz to ted zkousim, tak to opravdu funguje nejak divne. Ono to omezuje, ale ne rovnomerne, ze by to kopirovalo porad zadanou rychlosti. Misto toho to vzdycky na necelou vterinu pusti naplno a potom nekolik vterin ceka. A tak porad dokola. Prumerna rychlost pak sedi, ale jen pro vetsi rychlosti (zhruba nez 2MB/s). Kdyz nastavim pomalejsi (napr. 100kB/s), lita prumerna rychlost stejne mezi 1 az 2MB/s. Testovano na Win7 s TC 8.01 x64 a TC 7.56a.

krakenPL
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2013-06-19, 11:58 UTC

Post by *krakenPL » 2013-06-20, 11:15 UTC

Tak se omlouvám, dneska jsem to ještě jednou pořádně otestoval a opravdu se zdá, že se to chová nakonec správně. Při kopírování na disk TC nastaví požadovanou hodnotu rychlosti a spojitě kopíruje (např. 200kB/s). Při kopírování na síť to opravdu ukazuje cca 1,2M/s (občas promrkne na hodnotu < 1MB/s), ale vždy na pár sekund čeká - výsledkem je tedy jakási požadovaná průměrná rychlost. Ještě jednou se omlouvám a považuji tuto věc za uzavřenou.

Sob
Power Member
Power Member
Posts: 908
Joined: 2005-01-19, 17:33 UTC

Post by *Sob » 2013-06-20, 15:09 UTC

Mne se to moc nezda. To narazovy kopirovani asi dobry, to bych neresil. Ale prumerna rychlost pro nizsi rychlosti proste nesedi. Kdyz nastavim 200kB/s, stejne po siti porad vali v prumeru kolem 1,5MB/s. Odpovidat to zacne az pri nastaveni zhruba 2000kB/s a vic.

Post Reply