práce s myší v TotalCMD

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
foxdon
Junior Member
Junior Member
Posts: 14
Joined: 2013-10-16, 06:53 UTC

práce s myší v TotalCMD

Post by *foxdon » 2013-10-18, 19:37 UTC

Ahoj, lze nějak nastavit, aby se mi po kliknutí myší na na soubory neodstranilo označení ostatních souborů? Nevím zda je otázka jasná: pokud označím soubor aaaa1.txt a kliknu myší na soubor aaaa2.txt, tak se označení zruší a to mi značně vadí - lze tomu nějak zamezit?

A druhý problém s chováním myši v TotalCMD, který mám je ten, že pokud kliknu na soubor 2x (pomalu) tak se aktivuje přejmenování - lze toto nějak zablokovat?

Díky moc za pomoc
FD

Sob
Power Member
Power Member
Posts: 908
Joined: 2005-01-19, 17:33 UTC

Post by *Sob » 2013-10-19, 02:34 UTC

1) Lze nastavit oznacovani pravym tlacitkem mysi. Potom pri klikani levym oznaceni v pohode drzi. Malou nevyhodou je zpozdeny pravy menu na souboru, ale za to pohodli pri oznacovani to stoji.

2) V ini souboru je treba nastavit tohle (netusim jestli to jde nekde i naklikat):

Code: Select all

[Configuration]
InplaceRename=0

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2013-10-19, 03:10 UTC

1) Při použití TC 8.50 beta můžete kliknout na ikonu před názvem souboru.

foxdon
Junior Member
Junior Member
Posts: 14
Joined: 2013-10-16, 06:53 UTC

Post by *foxdon » 2013-10-19, 18:12 UTC

@Sob
add 2 - moc dík - přesně to jsem chtěl!!
add 1 - pravé na označování mi vyhovovalo až do doby, než jsem chtěl vytvořit zástupce. Tedy šlo by nějak udělat, pokud kliknu levým na soubor od kterého chci vytvořit zástupce, pak "přehmátnout" na pravé a aby se následně zobrazila "klasická volba win - tj. kopírovat / přesunout / vytvořit zástupce..." namísto volby přesun?

@White - dík, ale to není ono (navíc se asi aktualizace nedočkám...inu IT)

Jinak se mi TotalCMD začíná líbit (s možnostmi přizpůsobení) čím dál víc. Doposud jsem používal "zastaralý" Salamander v 1.52, tak se snažím nějak si ulehčit přechod.
FD

Sob
Power Member
Power Member
Posts: 908
Joined: 2005-01-19, 17:33 UTC

Post by *Sob » 2013-10-20, 03:02 UTC

Ja jsem nikdy jiny nez pravy oznacovani nepouzival, jen jsem to ted chvili prepnul na vyzkouseni, tak sorry pokud budu trosku mimo.

U levyho oznacovani:
a) zastupce ve stejnym adresari jde pres pravy menu, do kteryho se da dostat pravym kliknutim na soubor
b) zastupce v jinym adresari se da vytvorit pretazenim souboru pravym tlacitkem do druhyho panelu a vybranim zastupce z menu, ktery se tam objevi

U pravyho oznacovani:
a) jedina zmena je, ze se musi pravy tlacitko asi vterinu podrzet, nez se menu objevi
b) na prvni pohled to vypada, ze mysi to nejde, takze asi jedine pomoci funkce TC (Ctrl+Shift+F5)

Zkousel jsem i to prehmatnuti na pravy, kdyby nahodou. A kupodivu to neco dela, akorat ze neco jinyho, prepina to z kopirovani na presunuti.

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2013-10-20, 15:17 UTC

Sob wrote:U pravyho oznacovani:
...
b) na prvni pohled to vypada, ze mysi to nejde, takze asi jedine pomoci funkce TC (Ctrl+Shift+F5)
Můžete přidat příkaz "cm_CreateShortcut" na tlačítkové lišty nebo v nabídky Start.

foxdon
Junior Member
Junior Member
Posts: 14
Joined: 2013-10-16, 06:53 UTC

Post by *foxdon » 2013-10-20, 17:26 UTC

Díky, díky!!!
Vaše odpovědi mi pomohly a přišel jsem na to, že existuje ještě kombinace přetáhnout a shift+ctrl.
FD

Post Reply