cm_CountDirContent

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
TesterTC
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2019-12-06, 13:50 UTC

cm_CountDirContent

Post by *TesterTC »

Zdravím.
Už jste někdo zkoušeli spočítat obsazené místo v okně s více podsložkami?
Přidal jsem si tlačítko s "cm_CountDirContent" a zkoušel jsem 6692 složek o celkové velikosti 6 910 815 988 Bajtů (6,9 GB), abych zjistil, která z nich je největší obsahem.
Vše zkoušeno s právy uživatele a výsledek seřazen podle velikosti, kdy jsem zjistil následující :

TC 9.50 Beta8 32bit to trvalo ~55 sek.
TC 9.50 Beta8 64bit to trvalo a teď pozor ~6 min 36 sek. To není překlep, fakt 6 a půl minuty. Mazec!

TC 9.22a 32bit to trvalo ~55 sek.
TC 9.22a 64bit to trvalo a teď pozor ~6 min 29 sek. To není překlep, fakt 6 a půl minuty. Mazec!

A teď to nejlepší:
DoubleCommander 0.9.3 beta 32bit to trvalo něco přes ~3 sekundy. To není překlep, fakt 3 sekundy. To je mazec!

Co na to ghisler(Author)?
Last edited by TesterTC on 2019-12-17, 15:06 UTC, edited 2 times in total.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

Ahoj TesterTC,
Christian to tu asi necita zial, ale mozes skusit v anglickom, nemeckom alebo francuzskom fore.
Ak si vylucil cache, tazko povedat, v com je problem. Ak sa ti chce to riesit, pomocou Process Monitor mozes pozriet, co pri pocitani tak zdrzuje, ale je to piplacka.
Za seba som urobil prispevok na anglickom fore - Does Ctrl-L use Everything? a pridal som tam aj tvoj problem.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
TesterTC
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2019-12-06, 13:50 UTC

Re: cm_CountDirContent

Post by *TesterTC »

Ahoj Romane,
díky, že se tomu věnuješ i do pozdních nočních (ranních) hodin.
Hlavně jsem chtěl upozornit na problém s 64 bitovu verzí TC. Traduje se že 64b verze programů jsou lepší, rychlejší. Ale ne v tomto případě.
Na první pohled je v TC vidět, že výpis spočítaných bajtů pod seznamem (výběr: 0 B / 0 B Soubory: 0 / 0 Složky: 0 / 6690) je v 64bit verzi výrazně pomalejší. Verze TC 32bit přibližně 1GB za ~10 sekund a verze 64bit 1GB za ~60 sekund.
Everything znám a používal jsem, ale pracuji s často vznikajícími nebo mazanými soubory a službu na pozadí s indexací nepotřebuji.
Prostě mám složku, která obsahuje 6690 (i víc) podsložek a někdy potřebuji zjistit, která je ta obsahem největší.
Všechny commandery co to stihnou za ~3 sekundy totiž nevypisují nic, takže odhaduji, že TC má problém s výpisem spočítaných bajtů, kdy to snad vypisuje po každém souboru a uplně zbytečně. Stačilo by asi tak 5x za sekundu (aby se něco dělo). Samotné seřazení podle velikosti už je v mžiku.
Ještě jednou díky za anglické forum a třeba se ghisler(Author) k něčemu přinutí.
Zdarec
Last edited by TesterTC on 2019-12-13, 07:53 UTC, edited 1 time in total.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

TesterTC,
64-bitovost s tymto nema nic spolocne, aj Double Commander je predsa 64-bitovy.
Tu cast s vypisom nechapem. Pri akej cinnosti (postupnosti krokov) sa kde vypisuje co pomaly, a kde nie? Ked stlacis Alt-Shift-Enter?
Christian sa nema moc k comu nutit, ked zatial nevieme, kde je chyba, a co treba opravit.
V akom poradi si testoval? Ak najprv TC a potom Double Commander, tak vysledky boli nacachovane. Skus po restarte samotny Double Commander, kolko mu to bude trvat, a potom (nacachovanemu) TC 64-bit, k akemu vysledku sa dostaneme.
Pouzivas Ignore List? Pripadne antivirusovy program?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
TesterTC
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2019-12-06, 13:50 UTC

Re: cm_CountDirContent

Post by *TesterTC »

Nazdárek Romane,
Ked stlacis Alt-Shift-Enter?
ano přesně tak.
Není nad praktickou video ukázku. Těch 7 minut u TC 64bit jsem střihnul na polovinu.

http://leteckaposta.cz/137637063

Obsahuje:
FreeCommanderXE.wmv
DoubleCommander1.0.0.wmv
TotalCommander64bit.wmv
TotalCommander32bit.wmv

a NEobsahuje viry :-)
64-bitovost s tymto nema nic spolocne, aj Double Commander je predsa 64-bitovy.
já jen že algoritmus výpočtu či výpisu je pro 64bit jiný a určitě špatný, je nutno jej opraviti :-(

A antivir to neovlivňuje. Zkoušel jsem to i s vypnutým a pořád stejný. V podsložkách jsou hlavně obrázky.
A jestli cache nebo ne, zkoušel jsem to několikrát opakovaně po sobě a pořád stejný. Chápu že po spuštění PC to může být pomalejší, ale ať to frčí aspoň po několikátým opakování. Je jedno jestli je PC po restartu, prostě to dělá něco moc dlouho (zbytečně).
Zdarec
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

TesterTC,
Dik za videa, postol som link na anglickom fore.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

TesterTC,
Padol navrh vyskusat 64-bitovy TC s cistym .ini suborom, t.j.:

Code: Select all

totalcmd64.exe /I=<zapisovatelny_adresar>\fresh.ini
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
TesterTC
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2019-12-06, 13:50 UTC

Re: cm_CountDirContent

Post by *TesterTC »

Ahoj Romane,
tak jsem to vyzkoušel a výsledek naprosto shodný s předešlým. Takže nic nového.

Zdarec
Last edited by TesterTC on 2019-12-17, 15:03 UTC, edited 2 times in total.
User avatar
fpok
Junior Member
Junior Member
Posts: 11
Joined: 2010-06-20, 20:10 UTC
Location: u Prahy
Contact:

Re: cm_CountDirContent

Post by *fpok »

Ahoj, tak jsem to také vyzkoušel na svém počítači WIN 7 64b TC9.22a.
Nemám tolik složek, jen 3280, souborů 32252, celková velikost 33,6 GB. Soubory jsou relativně malé.
Okamžitě po restartu PC trvalo sečtení 16 vteřin.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

TesterTC,
Nuz, v anglickom threade, ak ho sledujes, sme nedospeli moc dalej, nez po moj navrh pouzit Process Monitor a odsledovat, co tak dlho trva.
Ak chces, si vitany sa v tom threade priamo zapojit.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
TesterTC
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: 2019-12-06, 13:50 UTC

Re: cm_CountDirContent

Post by *TesterTC »

Hacker,
myslím, že anglickej thread se dostal uplně někam jinam, než toto téma, tak ať si to tam vyřešej.
A pro zopakování:
Všechny commandery co to stihnou za ~3 sekundy totiž nevypisují nic, takže odhaduji, že TC má problém s výpisem spočítaných bajtů, kdy to snad vypisuje po každém souboru a uplně zbytečně. Stačilo by asi tak 5x za sekundu (aby se něco dělo).
Sám jsem něco programoval a vím, že častý výpis hooodně ale hooodně zpomaluje celý zpracování. Ale že je takový rozdíl mezi TC 32bit a 64bit to musí být jen špatným algoritmem v 64 bit verzi. Když máš přes 100 000 souborů v jedné složce, tak výpis obsahu táto složky je v TC nejpomalejší ze všech commanderů. To je asi tak vše.

Zdarec
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

TesterTC,
Potencialne to je mozne, ale zas ked to nikomu inemu nerobi, tazko nieco zistime bez dalsieho skumania, a kedze Christian to tu necita, najlepsou moznostou by bolo, aby si sa bud zapojil do toho threadu, alebo vytvoril novy v anglickom / nemeckom / francuzskom fore.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
henrich.fukna
Junior Member
Junior Member
Posts: 60
Joined: 2003-03-07, 10:18 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *henrich.fukna »

TesterTC wrote:
2019-12-13, 08:07 UTC
Sám jsem něco programoval a vím, že častý výpis hooodně ale hooodně zpomaluje celý zpracování. Ale že je takový rozdíl mezi TC 32bit a 64bit to musí být jen špatným algoritmem v 64 bit verzi. Když máš přes 100 000 souborů v jedné složce, tak výpis obsahu táto složky je v TC nejpomalejší ze všech commanderů. To je asi tak vše.
TC 32bit je kompilovane v Deplhi 2 (mozno 3)
TC 64bit je kompilovane v FreePascal

Je mozne ze prechadzanie cez subory je robene cez pascalovsku systemovu unitu pomocou FindFirst, FindNext (v cykle) a tam mozu vzniknut tie rozdiely v ich implementacii.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: cm_CountDirContent

Post by *Hacker »

henrich.fukna,
Myslim, ze Christian to robi priamo cez WinAPI. Ale na 100 % to neviem.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Post Reply