Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
Cihla
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2016-12-12, 19:29 UTC

Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Cihla »

Prosím o rozlousknutí problému.
Používám názvy složek v tomto formátu: Sítě01 .poslat, Sítě02 .posláno, Sítě03 .ok apod. Dále mám v nastavení barev přiřazeno ke každé příponě barevné schéma (*.poslat červená, *.ok zelená, atd.). To vše funguje skvěle, ale neumím si poradit s vyhledáváním (Alt+F7).
Když dám vyhledat (napříč více projektů) *.poslat tak to zafunguje jako u souborů - ok.
Když dám vyhledat Sítě01 - ok
Ale když potřebuji vyhledat ve více projektech konkrétní Sítě01 .poslat tak to nenajde nic. Problém je ta mezera - když jsem si operativně zkusil názvy složek Sítě01.poslat, tak to našlo jak je očekáváno. S tou mezerou je potřeba jiné zadání hledaného parametru.

Našel jsem k tomuto problému tento příspěvěk: https://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=34860 Z něj jsem vydedukoval zadání "Sítě01 .poslat", ale ani to nefunguje. ("* .poslat" najde všechny složky .poslat, což trochu pomáhá, ale chtěl bych toho konkrétního Sítě01). Co mi uniká?

Díky, Jirka
User avatar
Usher
Power Member
Power Member
Posts: 887
Joined: 2011-03-11, 10:11 UTC

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Usher »

Sítě01?.poslat
Regards from Poland
Andrzej P. Wozniak
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11813
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Hacker »

Cihla,
zadání "Sítě01 .poslat", ale ani to nefunguje.
U mna "Sítě01 .poslat" v pohode najde Sítě01 .poslat.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Cihla
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2016-12-12, 19:29 UTC

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Cihla »

pro úplnost doplním verze 9.51 64 bit
("Samozřejmě") nefunguje, protože jsem špatně popsal příklad. Omlouvám se, moje chyba.
Správně a kompletní příklad je
Projekt A
01 - SítěXXX .poslat
02 - SítěYYY .posláno
03 - SítěZZZ .ok
Projekt B
01 - SítěZZZ .ok
02 - SítěYYY .ok
03 - SítěXXX .poslat
Jak jsem psal výše - vyhledat si složky .poslat je jednoduché = *.poslat Ale chci do toho zadat konkrétní SítěXXX.
Cílem je tedy znění příkazu hledání, který v projektech vyhledá SítěXXX .poslat, a tedy výpis bude:
Projekt A\01 - SítěXXX .poslat
Projekt B\03 - SítěXXX .poslat
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11813
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Hacker »

Cihla,
Neviem, ci chapem spravne, ale mozno teda:

Code: Select all

"*SítěXXX .poslat"
:?:

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
Iv@n
Junior Member
Junior Member
Posts: 42
Joined: 2006-11-19, 07:09 UTC

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Iv@n »

Mně to hledání fungovalo při zaškrtnuté možnosti "Reg. výraz". Bez ní to nenašlo nic. Hledáno: SítěXXX .poslat
Překladatel české verze programu Total Commander 7.x-9.x (včetně nápovědy)
Czech translator of Total Commander 7.x-9.x
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11813
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Hacker »

Iv@n,
Pri akom nazve adresaru a akom hladani?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
Iv@n
Junior Member
Junior Member
Posts: 42
Joined: 2006-11-19, 07:09 UTC

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Iv@n »

Vytvořil jsem si složku Test a v ní následující podsložky:
01 - Sítě01 .poslat
01 - Sítě03 .ok
02 - Sítě02 .ok
02 - Sítě02 .posláno
03 - Sítě01 .poslat

V okně hledání (Alt+F7) jsem zadal:
Hledat soubory: Sítě01 .poslat
Prohledat: F:\
[x] Reg. výraz

Výsledek hledání:
F:\Test\01 - Sítě01 .poslat
F:\Test\03 - Sítě01 .poslat
Překladatel české verze programu Total Commander 7.x-9.x (včetně nápovědy)
Czech translator of Total Commander 7.x-9.x
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11813
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Hacker »

Iv@n,
A takto ti to bez reg. vyrazu neslo?
"*Sítě01 .poslat"
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
Iv@n
Junior Member
Junior Member
Posts: 42
Joined: 2006-11-19, 07:09 UTC

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Iv@n »

Hackere, tvá verze funguje (bez reg. výrazu), předtím jsem ji ale nezkoušel.
Překladatel české verze programu Total Commander 7.x-9.x (včetně nápovědy)
Czech translator of Total Commander 7.x-9.x
Cihla
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: 2016-12-12, 19:29 UTC

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Cihla »

Tak se zaškrtnutým Reg. výraz to funguje přesně jak jsem si představoval.
Jdu si tuto tématiku pořádně nastudovat.
Velmi děkuji.
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11813
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: Hledání názvu složky s mezerou - v čem je "chyba"?

Post by *Hacker »

No, ten regularny vyraz nie je uplne presne sposob, akym by sa to malo vyhladavat, resp. mozno ak nahradis

Code: Select all

.
tymto

Code: Select all

\.
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Post Reply