TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Here you can propose new features, make suggestions etc.

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8395
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Post by *MVV » 2013-12-04, 11:18 UTC

Steps are simple:
1. Open command browser: cm_CommandBrowser.
2. Select section usercmd.ini.
3. Click 'New' button and type name e.g. em_aaa.
4. Fill some fields except first one (command) and click OK.
5. There is no command em_aaa shown in the list.
6. Repeat step 3 with same command name.
7. You see field values that you've entered in step 4.

I think TC should do only one of two following things, not mix them:
1. Show commands with empty command field in list so users would see partly filled commands.
2. Don't save commands with empty command field at all: since TC doesn't show them in list, they are GARBAGE and shouldn't be stored in usercmd.ini.

User avatar
white
Power Member
Power Member
Posts: 2020
Joined: 2003-11-19, 08:16 UTC
Location: Netherlands

Post by *white » 2013-12-04, 11:55 UTC

Confirmed.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8395
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Re: TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Post by *MVV » 2019-10-18, 08:47 UTC

Still not fixed. I can create a command and, if it is not fully filled, it may be invisible in command browser but exist in usercmd.ini file. E.g. create a command and fill only icon parameter, or don't fill any parameters at all (perhaps such commands shouldn't be added to usercmd.ini at all, but if they added, they should be visible in list too).

Also, please move to bugs section, it is more a bug report than a suggestion.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38160
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Post by *ghisler(Author) » 2019-10-18, 15:37 UTC

em_x entries without a command do not exist for TC, they are ignored because they wouldn't do anything.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8848
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Post by *petermad » 2019-10-18, 19:40 UTC

they are ignored because they wouldn't do anything.
Sure, but then they should not be saved in usercmd.ini when made or edited via the user interface.
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 9.5b3 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1903) 64bit, 'Everything' 1.4.1.935 (x64)
TC 3.0b12 on Android 6.0
Get: Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8395
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Re: TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Post by *MVV » 2019-11-05, 09:25 UTC

Still not fixed in TC 9.50b3.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38160
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC doesn't show and doesn't delete ems with no command

Post by *ghisler(Author) » 2019-11-05, 11:32 UTC

Sorry, I will not change this behaviour.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply