TC crashes when pressing key and mouse

Bug reports will be moved here when the described bug has been fixed

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

bigjb
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2007-04-19, 00:34 UTC

TC crashes when pressing key and mouse

Post by *bigjb »

Hi,

I noticed that TC crashes when pressing the 'rigth click key' on microsoft keyboard and while this key still pressed right clicking with the mouse.

Cheers

JB

User avatar
Clo
Moderator
Moderator
Posts: 5731
Joined: 2003-12-02, 19:01 UTC
Location: Bordeaux, France
Contact:

Nope---

Post by *Clo »

2bigjb


:) Hello ! Welcome aboard !

• This doesn't occur here neither with 7.0 RC3 nor with 6.56 nor even with an old 6.03a.
- Right clicking on the same item than the one selected when I press¦keep pressed the local-menu key does nothing,
except a flickering (one shot), because the R-click takes precedence over the pressed key.

- R-clicking on another item in the same situation opens the local menu for this other item (same reason than above).

- Please, let's know which version you are talking of, and the address of the error.

- Often, this is caused by some faulty shell extension coming from another programme…

• Use a free tool like ShellExView to disable the extensions in the menu one by one, till the crash no longer occurs…
- Disable the newest installed first, of course. :wink:

NOTE : WinXP-Pro SP1 here. Left mouse button for selection.

:mrgreen: Kind regards,
Claude
Clo
Last edited by Clo on 2007-04-20, 01:52 UTC, edited 4 times in total.
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials

User avatar
corny
Junior Member
Junior Member
Posts: 96
Joined: 2003-02-07, 10:06 UTC

Post by *corny »

Hey, I can confirm this! Even when all context menu items are disabled by ShellExView (good tip, Clo), TC suddenly disappears. Also a collegue confirms the behaviour.

I am using TC7.0 RC1, he has 6.56.

edit: both using WinXP Pro SP2.
Last edited by corny on 2007-04-19, 12:59 UTC, edited 1 time in total.
Regards,
Cornelis

User avatar
karlchen
Power Member
Power Member
Posts: 4564
Joined: 2003-02-06, 22:23 UTC
Location: Germany

Post by *karlchen »

Confirmed: TC7.0rc2 on WinXP Pro SP2.

ShellExtensions:
+ only the standard Windows Shell Extensions
+ plus "Scan for viruses ..." (Symantec v10.1.5.5010)

(Never occurred to me to do such a weird thing, though. :wink: )

Karl

VadiMGP
Power Member
Power Member
Posts: 672
Joined: 2003-04-05, 12:11 UTC
Location: Israel

Post by *VadiMGP »

Checked on two computers. Both running TC RC2
1. Win XP SP1 - not confirmed
2. Win 2000 - confirmed.

Dark-Star
Junior Member
Junior Member
Posts: 74
Joined: 2004-12-01, 14:15 UTC
Location: Reutlingen, GERMANY

Post by *Dark-Star »

WinXP SP2: confirmed. Seems to occur if you press the right mouse button *before* the menu appears completely (i.e. press the menu-key and the RMB very quickly after each other)

*Edit: Using TC7RC1*
Last edited by Dark-Star on 2007-04-19, 13:12 UTC, edited 1 time in total.
#40099 50-user license

User avatar
corny
Junior Member
Junior Member
Posts: 96
Joined: 2003-02-07, 10:06 UTC

Post by *corny »

Seems to occur if you press the right mouse button *before* the menu appears completely (i.e. press the menu-key and the RMB very quickly after each other)
No, in my case this is not the point. Also after the menu is completely visible, if holding the menu button and clicking the mouse, TC crashes.
Regards,
Cornelis

User avatar
ND
Member
Member
Posts: 150
Joined: 2006-04-10, 16:24 UTC
Location: Sibiu, RO

Post by *ND »

Confirmed, including like bigjb's (and corny's) description.
WinXP SP2, TC 7.0rc2 as well as TC 5.50
aNDreas Bolotă
The truth always carries the ambiguity of the words used to express it. (Frank Herbert, God Emperor of Dune)

User avatar
Flint
Power Member
Power Member
Posts: 3308
Joined: 2003-10-27, 09:25 UTC
Location: Moscow, Russia
Contact:

Post by *Flint »

I could it reproduce in this variant:
Dark-Star wrote:Seems to occur if you press the right mouse button *before* the menu appears completely (i.e. press the menu-key and the RMB very quickly after each other)
I do not have Microsoft keyboard, but a standard keyboard with the usual ContextMenu button. My TC is customized for selecting with the right mouse button. So, I press and hold the right button, quickly press the ContextMenu key (the menu appears), then 1 second is out and the context menu from the long right mouse click would appear. Instead, TC simply crashes (without any messages).
Flint's Homepage: Full TC Russification Package, VirtualDisk, NTFS Links, NoClose Replacer, and other stuff!
 
Using TC 9.51 / Win7 x64 SP1, Win10 x64

User avatar
Lefteous
Power Member
Power Member
Posts: 9473
Joined: 2003-02-09, 01:18 UTC
Location: Germany
Contact:

Post by *Lefteous »

I don't know what is going on here but it seems TC does something weird. I performed one of my greatly feared click orgies and TC didn't respond anymore :twisted:

EDIT: I could no also reproduce Flint's observations. It just closes.

User avatar
Vansumsen
Power Member
Power Member
Posts: 761
Joined: 2003-11-09, 08:16 UTC
Location: Belgique
Contact:

Post by *Vansumsen »

After the menu is completely visible, if holding the menu button and clicking the RMB outside of the menu, TC closes.
Ouistiti, #11943

L'important n'est pas de convaincre, mais de donner à réfléchir.
The important thing is not to convince, but to incite to think.

1,77245385090552...

User avatar
Clo
Moderator
Moderator
Posts: 5731
Joined: 2003-12-02, 19:01 UTC
Location: Bordeaux, France
Contact:

By mistake---

Post by *Clo »

2karlchen

:) Hello Karl !
…(Never occurred to me to do such a weird thing, though. ;) )

• Same here, but it could occur unvolontarily by mistake or accident…

- I've disabled the couple of Win keys for that reason (I lost jobs with that),
but I keep the menu-key because the R-click doesn't work anymore in a programme
I use a lot with a workaroud (because a bug of XP…)
- But I can't reproduce with XP-Pro SP1, like VadiMGP says too.

:mrgreen:  VG
Claude
Clo
#31505 Traducteur Français de TC French translator Aide en Français Tutoriels Français English Tutorials

User avatar
SanskritFritz
Power Member
Power Member
Posts: 3693
Joined: 2003-07-24, 09:25 UTC
Location: Budapest, Hungary

Post by *SanskritFritz »

Doesnt happen here, XP SP2 , TC 7b4
I switched to Linux, bye and thanks for all the fish!

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9721
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad »

Believe me, I have lived happily with a keyboard with standard IBM layout and without any Windows keys until now, but my wife spilled tea in my beloved keyboard :shock:

So I had to get a new keyboard with the afore-mentioned key, and I can now confirm the bug using Win XP SP2 and TC7rc2.

I miss my old keyboard :cry:
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.988 (x64)
TC 3.01b6 on Android 6.0
Get:
Extended TC Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39812
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

Well, TC cannot prevent you from doing every possible unreasonable thing. If you press the reset button, your PC also reboots, and TC cannot prevent that. It's simply not a good idea to try to invoke the context menu twice at the same time, so who knows what can happen in this case. I can try to add code to catch this special condition, but I doubt that anyone would make such an operation except for trying to provoke an error...
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply