[solved]TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Bug reports will be moved here when the described bug has been fixed

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

[solved]TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *kesdoputr »

System:windows 7 SP1 x64 CHT
Version:TC9.50b3 32bit

I found myabe two bugs when i use dark mode:

1.The display of empty folder sometimes display different
Not always, maybe 10times i can see one time, it's normal when not under dark mode

Normal is
https://i.imgur.com/gM1y01V.png
Sometime i see
https://i.imgur.com/z5rIt7Q.png

2.When i switch to thumbnail mode(in dark mode), the font is much bigger

It's normail when not under dark mode
https://i.imgur.com/Zzimsl4.png
Switch to dark mode
https://i.imgur.com/GJ82tEN.png

Setting file is the same, i just use cm_SwitchDarkmode to switch between two modes
Please help to check, thanks for your watching.
Last edited by kesdoputr on 2019-11-20, 20:38 UTC, edited 2 times in total.
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39940
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *ghisler(Author) »

1. Any idea when this happens?
2. Thanks, I can comfirm that the font is bigger in dark mode + thumbnail view - very strange indeed. I will try to find the reason.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *kesdoputr »

ghisler(Author) wrote:
2019-11-06, 17:29 UTC
1. Any idea when this happens?
Sorry i don't know why, it's just happened in empty dir and darkmode for sometimes, also confirmed in beta 4
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39940
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *ghisler(Author) »

Do you use any view mode and automatic view mode switching?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *kesdoputr »

ghisler(Author) wrote:
2019-11-07, 09:06 UTC
Do you use any view mode and automatic view mode switching?
No, i just use full view, and i can't reproduce in normal mode, only occur in dark mode.

Is there help to provide what section of my ini?
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39940
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *ghisler(Author) »

Just send me the entire file minus any senstive data, like the directory history. Simply make a copy of the wincmd.ini somewhere, then delete sensitive data with notepad before sending me that copy. Thanks!
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *kesdoputr »

I have send my setting to ***************, please help to check, thank you.
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39940
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *ghisler(Author) »

Thanks, but please don't post any e-mail addresses here...
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b3:maybe bug about dark mode

Post by *kesdoputr »

Hello, i have update to b5, about thumbnail font size is ok now,
but the ohter problem still exist in dark mode(i use full view) for sometimes, and this time i try to use clean ini
but sems still will occur on empty dir for sometimes.

Screenshot with my ini:
https://i.imgur.com/Zz6dD5g.png

with clean ini:
https://i.imgur.com/vm4fxUm.png

We can see the abnormal side doesn't show the arrow icon witch back to parent directory.
When i take any action(ex press a tab key), the arrow icon will appear.
https://i.imgur.com/jLTKs2G.png

It seems just with drak mode, i can't reproduce the probelm in normal mode.
Thanks for your watching.
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *kesdoputr »

Btw, can someone reproduce it? Or it just occur with me?
Create an empty dir, and try to in/out between normal dir(contain files) and empty dir.
When the problem occurs the arrow icon will disappear as the screen shot i post above.

Thanks for your watching.
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *kesdoputr »

I found the display about the problem is different in beta4 and beta5

in beta4:
https://i.imgur.com/xUndAUE.png

in beta5:
https://i.imgur.com/qKT3Ljf.png
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *kesdoputr »

Please help to check if these steps can reproduce the problem

1.Open TC and switch to dark mode
2.Find or reate a empty folder
3.Switch both panel to the empty folder
4.Restart TC

And you can find one side will show the display error i report, repeat these steps in normal mode will not cause the problem.
https://i.imgur.com/RhlNBc9.png

Narmal should be
https://i.imgur.com/c9WNPHF.png

Thanks for your watching.
User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9814
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *petermad »

I have really tried in TC 9.5b5 both 32bit and 64bit, both under Windows 7 and Windows 10 1903, and both with my working ini and with a clean ini file - but I cannot reproduce what you are showing

From your screenshots I can see that you must be using an IconLib= setting in your wincmd.ini since the back arrow is not the standard one. I can also see that the file cursor is not the default cursor.

Could you please try and see if you can reproduce the bug with a clean ini file where the only thing you do is to enable Dark mode. Or at least just try without your current IconLib.
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit & Win 7, 8.1 & 10 (2004) 64bit, 'Everything' 1.4.1.988 (x64)
TC 3.10b8 on Android 6.0
Get:
Extended TC Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar
User avatar
kesdoputr
Member
Member
Posts: 159
Joined: 2007-12-27, 12:38 UTC

Re: TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *kesdoputr »

I delete my ini and restart the TC, switch to darkmode and do the steps i post above
I still get the result in darkmode, one side has no arrow.
https://i.imgur.com/JZqSXKm.png
And it's normal when switch back to normal
https://i.imgur.com/p6fdMnM.png

And i found sometimes both side has no arrow
https://i.imgur.com/u8zhQgo.png

I will try to test on another PC later.Thanks for your test.
User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 9814
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: TC 9.50b5 darkmode:display bug with empty dir

Post by *petermad »

Hmm, at least we can rule out that is a problem with your settings.

Can you reproduce it with other empty dirs or on other drives?
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 9.51 32+64bit on Win XP 32bit & Win 7, 8.1 & 10 (2004) 64bit, 'Everything' 1.4.1.988 (x64)
TC 3.10b8 on Android 6.0
Get:
Extended TC Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar
Post Reply