RSS feed tests

English support forum

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

Post Reply
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11245
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: RSS feed tests

Post by *Hacker » 2018-08-03, 10:57 UTC

Christian,
I have re-added the forum title shortener I used in the old board now.
Hey, it works! Thanks!

One thing - if I move a thread say from Bug reports to Fixed bugs, the posts in the thread get flagged as unread again in the RSS reader. Is it a problem of the RSS client or can be something done server-side? I didn't have this problem before the move.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
chriss
Senior Member
Senior Member
Posts: 216
Joined: 2003-02-12, 10:17 UTC

Re: RSS feed tests

Post by *chriss » 2018-08-03, 13:02 UTC

ghisler(Author) wrote:
2018-08-03, 10:25 UTC
I havew re-added the forum title shortener I used in the old board now.
Great! Thanks!
gruß


chriss

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37475
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: RSS feed tests

Post by *ghisler(Author) » 2018-08-03, 20:02 UTC

One thing - if I move a thread say from Bug reports to Fixed bugs, the posts in the thread get flagged as unread again in the RSS reader. Is it a problem of the RSS client or can be something done server-side? I didn't have this problem before the move.
I'm getting this also on the Web page - it seems to be a bug in the forum software.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
HolgerK
Power Member
Power Member
Posts: 5073
Joined: 2006-01-26, 22:15 UTC
Location: Europe, Aachen

Re: RSS feed tests

Post by *HolgerK » 2018-08-19, 09:27 UTC

There is something wrong with smartfeeds.

I've configured to create a feed with the last 200 posts from the german forum
(Last 7 days, max 200, from newest to oldest,atom 1.0, HTML)
https://www.ghisler.ch/board/app.php/smartfeed/feed?f=2&t=6&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0

Some posts are missing here:
Deu :: Re: TEST neue Forensoftware :: Reply by HolgerK
Sunday, August 19, 2018, 10:40 AM
...
Deu :: Re: Kopiermethode für VIELE Dateien // Rueckfragen :: Reply by HolgerK
Sunday, August 19, 2018, 10:23 AM
...
____
missing post from Stefan2:

Re: Kopiermethode für VIELE Dateien // Rueckfragen

Post by *Stefan2 » Sun 18-08-19 09:51:39

____

Deu :: Kopiermethode für VIELE Dateien // Rueckfragen :: Author heinz57g
Sunday, August 19, 2018, 9:40 AM
....

Deu :: Re: TEST neue Forensoftware :: Reply by ghisler(Author)
Sunday, August 19, 2018, 9:12 AM
...
This does not looks really reliable

Regrads
Holger
Make our planet great again

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11245
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: RSS feed tests

Post by *Hacker » 2018-08-19, 22:17 UTC

HolgerK,
Did you by any chance activate "Reset my last visit date on news feed access"? Seemed to have caused some problems on my end.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
HolgerK
Power Member
Power Member
Posts: 5073
Joined: 2006-01-26, 22:15 UTC
Location: Europe, Aachen

Re: RSS feed tests

Post by *HolgerK » 2018-08-20, 07:26 UTC

This option is only available if you configure the smartfeed while you are logged to the forum, and would add a feed?u=ID1&e=ID2 parameter.

https://www.ghisler.ch/board/app.php/smartfeed/feed?f=2&t=6&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0

was configured while i wasn't logged to the forum.
So answering you question: no.

Regards
Holger
Make our planet great again

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11245
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: RSS feed tests

Post by *Hacker » 2018-08-20, 09:06 UTC

HolgerK,
Well, then I don't know. Perhaps my feed is missing posts as well.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37475
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: RSS feed tests

Post by *ghisler(Author) » 2018-08-20, 10:35 UTC

I can reproduce the problem, thanks. The extension is quite complex, so I don't really know where to search for the bug...
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
HolgerK
Power Member
Power Member
Posts: 5073
Joined: 2006-01-26, 22:15 UTC
Location: Europe, Aachen

Re: RSS feed tests

Post by *HolgerK » 2018-08-20, 12:51 UTC

Looks like i found a trigger for this strange behavior!

Last 7 days (&t=6): Post by *Stefan2 » Sun 18-08-19 09:51:39 is missing
app.php/smartfeed/feed?f=2&t=6&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0
Last 14 days (&t=5): Post by *Stefan2 » Sun 18-08-19 09:51:39 is missing
app.php/smartfeed/feed?f=2&t=5&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0
Last 30 days (&t=4): Post by *Stefan2 » Sun 18-08-19 09:51:39 is there
app.php/smartfeed/feed?f=2&t=4&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0
Last 90 days (&t=3): Post by *Stefan2 » Sun 18-08-19 09:51:39 is there
app.php/smartfeed/feed?f=2&t=3&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0

I will increase the time interval from 14 days to 30 days now and try to observe if there is any missing entry after this change.
The strange thing is that only the posts from some board members (stefan2, matixx,...) are missing here in my local RSS archive since about end of july.

Regards
Holger
Make our planet great again

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37475
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: RSS feed tests

Post by *ghisler(Author) » 2018-08-21, 07:09 UTC

That's odd, that post is less than 7 days old. But at least you found a workaround.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
HolgerK
Power Member
Power Member
Posts: 5073
Joined: 2006-01-26, 22:15 UTC
Location: Europe, Aachen

Re: RSS feed tests

Post by *HolgerK » 2018-08-25, 13:12 UTC

It happens again. :cry:
All five smartfeeds (configured for different time intervals) are missing posts from Stefan2.
Missing posts:
https://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=50853&p=346485#p346485 by *Stefan2 » Sat 18-08-25 13:48:03
https://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=50853&p=346487#p346487 by *Stefan2 » Sat 18-08-25 14:17:02

Only the default feed is correct:
https://ghisler.ch/board/app.php/feed/forum/2

Regards
Holger
Make our planet great again

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37475
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: RSS feed tests

Post by *ghisler(Author) » 2018-08-27, 09:24 UTC

Maybe it's a problem with the Stefan2 account? Did you find any missing posts from other users?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2548
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: RSS feed tests

Post by *Stefan2 » 2018-08-27, 10:32 UTC

 

Please note; I am enabled the stealth mode.














Just kidding.
Just checked my Board preferences, ... nothing I could change to solve this issue?
Maybe I am a 'Foe'?
Hmm, that are all post from Sat or Sun, right, ...but I use that Laptop in the evenings over the week mostly too.
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

User avatar
HolgerK
Power Member
Power Member
Posts: 5073
Joined: 2006-01-26, 22:15 UTC
Location: Europe, Aachen

Re: RSS feed tests

Post by *HolgerK » 2018-08-27, 12:44 UTC

ghisler(Author) wrote:
2018-08-27, 09:24 UTC
Maybe it's a problem with the Stefan2 account? Did you find any missing posts from other users?
So far i noticed only missing posts from 2 users:
Stefan2: https://ghisler.ch/board/memberlist.php?mode=viewprofile&u=23565
matixx: https://ghisler.ch/board/memberlist.php?mode=viewprofile&u=598
and mainly from the german forum!
At the moment(firefox 61.0.2 (64bit)):
app.php/smartfeed/feed?t=5&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0
does list stefan2's post from the english forum only

app.php/smartfeed/feed?t=4&x=200&s=4&i=0&y=0&d=3&w=0
list an additional post from the suggestion forum
but both feeds are missing any of stefan2's post from the german forum.

Regards
Holger
Make our planet great again

User avatar
HolgerK
Power Member
Power Member
Posts: 5073
Joined: 2006-01-26, 22:15 UTC
Location: Europe, Aachen

Re: RSS feed tests

Post by *HolgerK » 2018-08-27, 12:50 UTC

Stefan2 wrote:
2018-08-27, 10:32 UTC
Maybe I am a 'Foe'?
No. Also i'm using a neutral feed without any information about my settings.
Hmm, that are all post from Sat or Sun, right, ...but I use that Laptop in the evenings over the week mostly too.
I don't think that there is a relation between you PC or IP, because the "hide some post" behavior of the feeds are different for different settings.

Regards
Holger
Make our planet great again

Post Reply