New SFTP plugin available now

Discuss and announce Total Commander plugins, addons and other useful tools here, both their usage and their development.

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

Post Reply
shomi1417
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2008-08-13, 23:31 UTC

Re: New SFTP plugin available now

Post by *shomi1417 »

Hi,
I instal new sftp plugin, when i hit F7 and try to create new connection nothing happend. I try to use quick connection with my server ip, user and password and it works so its not server problem.
Again I have new connection window, I use ip, user and pass from server, hit OK and then nothing...
Thanks in advance
ps. I even try new beta plugin but stll same problem.
User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 3209
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: New SFTP plugin available now

Post by *Stefan2 »

shomi1417 wrote: 2021-01-26, 06:27 UTC Hi,
I instal new sftp plugin, when i hit F7 and try to create new connection nothing happend.
I try to use quick connection with my server ip, user and password and it works so its not server problem.
Again I have new connection window, I use ip, user and pass from server, hit OK and then nothing...
Thanks in advance
ps. I even try new beta plugin but stll same problem.

Perhaps try this:

Configuration > Options... > FTP > [x] Create a log file.
This also logs all plugins like SFTP
Post it here.

Conceal personal details, but keep as much of the punctuation and special characters as possible.

 
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 41257
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ghisler(Author) »

Please check whether the file sftpplug.ini is corrupted. It should be in the same directory as the wincmd.ini.

Reason: There seems to be a bug in the 64-bit optimizer of the C compiler which corrupts writing to ini files. I have disabled optimization now, but it was enabled in earlier versions of the plugin.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
ethidium
Junior Member
Junior Member
Posts: 19
Joined: 2007-08-08, 16:39 UTC

Timeout waiting for response from SFTP subsystem

Post by *ethidium »

I get the error trying to connect to the server: "Timeout waiting for response from SFTP subsystem". Connection to the same server from Bitvise SSH client works without any issues.
Would be grateful for any hints!

Here's my tcftp.log:

Code: Select all

========================
Connecting to: matlab-01
IP address: 10.20.90.207:22
Server fingerprint:
1A 61 3A 87 D2 89 60 DF BE 66 95 70 FB AF 6E AD
Supported authentication methods: publickey,password
Authentication via password for user: username
Session startup (SFTP)
Error: Could not initialize SFTP session!
Timeout waiting for response from SFTP subsystem
And sftpplug.ini:

Code: Select all

[test2]
server=matlab-01
user=username
codepage=0
proxynr=1
fingerprint=1A 61 3A 87 D2 89 60 DF BE 66 95 70 FB AF 6E AD
utf8=1
unixlinebreaks=1
Windows 10 Pro 64-bit,
TC 9.51 64-bit
User avatar
sqa_wizard
Power Member
Power Member
Posts: 3678
Joined: 2003-02-06, 11:41 UTC
Location: Germany

Re: New SFTP plugin available now

Post by *sqa_wizard »

2ethidium: Try to set SFTP session option: [x] use ssh for everything (no SFTP) ... or such alike, sorry text just translated
#5767 Personal license
ethidium
Junior Member
Junior Member
Posts: 19
Joined: 2007-08-08, 16:39 UTC

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ethidium »

sqa_wizard wrote: 2021-05-15, 09:41 UTC 2ethidium: Try to set SFTP session option: [x] use ssh for everything (no SFTP) ... or such alike, sorry text just translated
Thanks a lot!!!

P.S. for those with the same problem: the option is called "Use SCP for everything (no SFTP)"
ethidium
Junior Member
Junior Member
Posts: 19
Joined: 2007-08-08, 16:39 UTC

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ethidium »

sqa_wizard wrote: 2021-05-15, 09:41 UTC 2ethidium: Try to set SFTP session option: [x] use ssh for everything (no SFTP) ... or such alike, sorry text just translated
ouch... With this option enabled I can list the directory but not the file content: get "SCP download error: SCP_PROTOCOL (28)" or "SCP upload error: SCP_PROTOCOL (28)" :(
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 41257
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ghisler(Author) »

When you choose "Use SCP for everything", TC uses the normal "ls" command to get directory listings, and SCP for uploads and downloads. This way it doesn't need to use the SFTP subsystem at all. Apparently your server does support the "ls" command, but does not support the SCP commands for file transfers.

How long does the login take with Bitvise SSH client? The SFTP plugin successfully logs in, but the call to libssh2_sftp_init seems to time out.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
ethidium
Junior Member
Junior Member
Posts: 19
Joined: 2007-08-08, 16:39 UTC

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ethidium »

with Bitvise client, login takes about 2 seconds, according to its timestamps
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 41257
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ghisler(Author) »

A 2 second delay should not cause any timeout. Do you get any log frrom bitwise?

Maybe you could ask the server maintainer to allow SCP transfers? They are normally enabled with SSH, and they are much faster then SFTP.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
ethidium
Junior Member
Junior Member
Posts: 19
Joined: 2007-08-08, 16:39 UTC

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ethidium »

Unfortunately I don't have direct communication with the server maintainer (plus it's a corporate server and they are unlikely to change anything).
I'm attaching a screenshot with Bitvise log, don't know if it's helpful...
Image: https://i.imgur.com/PmjEdRe.png
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 41257
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ghisler(Author) »

Maybe the following is confusing the libssh2 I use:
SFTP channel: pre-SFTP data received

Are you running a logon shell script in your SSH account? If you don't be careful, it will be run also in non-interactive sessions and will cause all kinds of troubles.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
ethidium
Junior Member
Junior Member
Posts: 19
Joined: 2007-08-08, 16:39 UTC

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ethidium »

Thanks a lot Christian!!! Indeed I had a .bashrc file there - after I renamed it, everything came back to normal!
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 41257
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: New SFTP plugin available now

Post by *ghisler(Author) »

You can keep your .bashrc, you just need to check whether you are doing an interactive login or not.

Here are some methods to check this:
https://serverfault.com/questions/146745/how-can-i-check-in-bash-if-a-shell-is-running-in-interactive-mode
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Post Reply