[WFX] Android ADB 7.3

Discuss and announce Total Commander plugins, addons and other useful tools here, both their usage and their development.

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
damjang
Senior Member
Senior Member
Posts: 205
Joined: 2003-10-09, 15:58 UTC
Contact:

Post by *damjang » 2012-07-29, 09:06 UTC

Just a little request: is it possible to make the version of the plugin "readable" from TC Plugins Manager? Because now TC Plug. Man. don't show any version number.

yeskky
Member
Member
Posts: 166
Joined: 2007-03-01, 05:32 UTC
Location: Jiang Su,China

Post by *yeskky » 2012-07-30, 06:50 UTC

jakubklos wrote:
yeskky wrote:I don't quite understand how to install apk thru this plugin.
Is it just copy PC local apk file to the plugin's ".apps" virtual folder or anything else?
Thanks in advance.
Yes exactly. You can do the following:

Delete -> Uninstall
Copy To -> Install
Copy From -> Backup
Well, I copied an apk file from PC to ".apps" folder by F5 but nothing happend, on my GT-i9003.
#222405 Single user licence

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Post by *jakubklos » 2012-07-30, 10:17 UTC

yeskky wrote:
jakubklos wrote:
yeskky wrote:I don't quite understand how to install apk thru this plugin.
Is it just copy PC local apk file to the plugin's ".apps" virtual folder or anything else?
Thanks in advance.
Yes exactly. You can do the following:

Delete -> Uninstall
Copy To -> Install
Copy From -> Backup
Well, I copied an apk file from PC to ".apps" folder by F5 but nothing happend, on my GT-i9003.
You should enable debug loggin and see the ADB execution and try from command line. This feature does not require root priviledges.

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Post by *jakubklos » 2012-07-30, 10:18 UTC

damjang wrote:Just a little request: is it possible to make the version of the plugin "readable" from TC Plugins Manager? Because now TC Plug. Man. don't show any version number.
I had no idea there was something like that. Will check it out.

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Post by *jakubklos » 2012-07-30, 12:54 UTC

damjang wrote:Just a little request: is it possible to make the version of the plugin "readable" from TC Plugins Manager? Because now TC Plug. Man. don't show any version number.
I have checked the TCPlugMan and I have to say that it does not show a version for any plugin. Does it work for you with others?

The TC plugin interface does not offer any version fuction unfortunately. This is why the version is displayed in the Options dialog caption.

Let me know

damjang
Senior Member
Senior Member
Posts: 205
Joined: 2003-10-09, 15:58 UTC
Contact:

Post by *damjang » 2012-07-30, 13:52 UTC

jakubklos wrote:I have checked the TCPlugMan and I have to say that it does not show a version for any plugin. Does it work for you with others?
Yes, you must enable in Options... the column "Version".
But you can also look for file version of the .wfx file (eg. if you use the FileInfo plugin)

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Post by *jakubklos » 2012-07-30, 13:59 UTC

damjang wrote:
jakubklos wrote:I have checked the TCPlugMan and I have to say that it does not show a version for any plugin. Does it work for you with others?
Yes, you must enable in Options... the column "Version".
But you can also look for file version of the .wfx file (eg. if you use the FileInfo plugin)
Makes sense. I was using the mouse right-click on the column headers but to no avail. Will see what I can do to include the version in the binary.

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Post by *jakubklos » 2012-07-30, 14:20 UTC

damjang wrote:
jakubklos wrote:I have checked the TCPlugMan and I have to say that it does not show a version for any plugin. Does it work for you with others?
Yes, you must enable in Options... the column "Version".
But you can also look for file version of the .wfx file (eg. if you use the FileInfo plugin)
Ok, done. It will be part of v2.0

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Version 2.0

Post by *jakubklos » 2012-07-30, 15:36 UTC

A new version has been released
2.0
- .apps dir can always be entered
- File version information resource added

User avatar
sidefx88
Senior Member
Senior Member
Posts: 240
Joined: 2007-04-11, 17:07 UTC
Location: Argentina

Post by *sidefx88 » 2012-07-31, 00:00 UTC

Nice plugin! It works very fine to copy files :)

But... how to capture the phone screen?
I Love Total Commander!

damjang
Senior Member
Senior Member
Posts: 205
Joined: 2003-10-09, 15:58 UTC
Contact:

Post by *damjang » 2012-07-31, 06:48 UTC

jakubklos wrote:A new version has been released
Thank you!
sidefx88 wrote:But... how to capture the phone screen?
If you enter the dir ".screenshot" in the root of the device you can see the screenshot file.

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

Post by *jakubklos » 2012-07-31, 07:30 UTC

sidefx88 wrote:Nice plugin! It works very fine to copy files :)

But... how to capture the phone screen?
You also need Java installed. Let us know if it works for you.

jakubklos
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: 2012-07-11, 14:48 UTC

New version 2.1

Post by *jakubklos » 2012-08-01, 09:03 UTC

I have just released a new version.
2.1
- New: .bugreport special folder added
- Update: Options - Debug tab jumps to end
- Update: .logcat folder (Copy file from .logcat folder)
- Update: File listing - file size not shown for non-file / items
- Update: Special folder files (screenshot, logcat, bugreport) have new filename template
I am trying to follow all your inputs and feature requests. If you have any please share them with us.

The_Steph
Junior Member
Junior Member
Posts: 14
Joined: 2012-08-01, 12:49 UTC

Post by *The_Steph » 2012-08-01, 12:54 UTC

jakublos,

Nice plugin.

Do you think it could be possible to have the same behaviour as TC for Android for your .apps folder. I mean having name and version instead of apk name?

Do you think it is also possible to keep original file date/time when copying from/to device?

The_Steph

User avatar
za222
Member
Member
Posts: 144
Joined: 2003-03-11, 17:19 UTC
Location: Germany

Post by *za222 » 2012-08-01, 14:54 UTC

Really like your plugin!

However there are a few things I still miss:
  • Custom column support, to be able to show user/group of files and directories
  • UID/GID/Stick-bit support: currently, only the regular file modes are supported.
    for example: /xbin/su shows as 755, but it actually is 6755 (-rwsr-sr-x)
  • Symlink support:
    • files: listing of /system/xbin shows all the symlinks to busybox as invalid directories
    • directories: while this works, it would be nice to see which "directories" are actually symlinks. some other icon on those dirs would be great.
  • Bug: Unable to abort file transfers:
    It seems impossible to abort ongoing file transfers. I've tried to download a large file and wanted to cancel the transfer, but the cancel button has no effect. Only way to stop it is to kill total commander.
  • Maybe: in-place commandline support like the sftpplug.
    This would be a nice feature, if commands entered in the tc commandline would be executed in the current directory. Output could then be shown in the ftp log window.
Would be cool to see some of these features implemented!

Post Reply