CudaLister (source code viewer)

Discuss and announce Total Commander plugins, addons and other useful tools here, both their usage and their development.

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

nut99
Junior Member
Junior Member
Posts: 8
Joined: 2012-09-26, 16:02 UTC

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *nut99 »

Wordwrap does not work properly in Qucik View. When CudaLister loads a text file in Quick View for the first time, the text is always shown with no wrap, despite the WordWrap setting.

CudaLister 1.6.11.0
Win7 x64
TC: 9.22a, both 64bit and 32bit
nut99
User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3883
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *Horst.Epp »

There is no option to permanently set wrap !
But its only one click in the status line even in quick view to get wrap set.
Windows 10 Home x64 Version 20H2 (OS Build 19042.608)
TC 9.51 x64 / x86, Everything 1.4.1.996 (x64)
nut99
Junior Member
Junior Member
Posts: 8
Joined: 2012-09-26, 16:02 UTC

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *nut99 »

Got it. An option would be much appreciated. :)
nut99
nut99
Junior Member
Junior Member
Posts: 8
Joined: 2012-09-26, 16:02 UTC

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *nut99 »

Another function requirement: remember cursor position. Thanks a lot!
nut99
nut99
Junior Member
Junior Member
Posts: 8
Joined: 2012-09-26, 16:02 UTC

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *nut99 »

Total commander crashes when F3 is pressed to view any file with an extension .ejs. If I set another text editor as the default viewer for F3, everything is OK.

I later found that this problem is related to a lexer named 'HTML Embedded JS'. Deleting the lexer file will fix the error.
nut99
User avatar
Usher
Power Member
Power Member
Posts: 888
Joined: 2011-03-11, 10:11 UTC

Re: Lister plugins don't allow to switch to RTF view

Post by *Usher »

DrShark wrote:
2020-01-22, 20:28 UTC
history950.txt wrote:20.01.20 Fixed: Couldn't switch to plugins with '4' key when viewing RTF file with Alt+Shift+F3 (32/64)
I can confirm the fix in TC 9.50 RC1 on Vista 32-bit.
It's not fully fixed yet. Tested on Windows XP, on not-so-new PC.

Explanation:

1. Install CudaLister plugin with many lexer rules (at least don't delete any rule installed with default package) and configure it to use some large Unicode font, f.e. Fixedsys Excelsior 3.01.
It's TrueType duospaced font with metrics similar to system raster font Fixedsys.fon, see:
https://en.wikipedia.org/wiki/Duospaced_font
https://en.wikipedia.org/wiki/Fixedsys
Unfortunately this font (and probably any duospaced font) doesn't work properly in Lister.
2. Find many RTF files and sort them by size.
3. Start viewing any file with F3, then press 4 to switch viewer/plugin and watch what happens for files with different sizes.

In my case results are following:
A. For almost all files larger than 2 MiB (about 12 thousand lines of RTF code) works only internal RTF viewer. It's almost impossible to switch to CudaLister. It may be a limitation of that plugin.
B. For files smaller than 2 MiB CudaLister view is loaded by default and switching to internal RTF viewer works properly in most cases.
C. For very small RTF files (smaller than 100 KiB) it's almost impossible to switch view to internal RTF viewer. In most cases when I press 4, I can see Lister RTF preview for a moment only, then cudalister view goes back. For some files I can successfully switch to Lister preview if I press 4 a few times in a proper moment, for the smallest files switching is impossible in any case.

It looks like a problem with timing/races. Maybe it's enough to clean keyboard buffer and add timeout after pressing 4 to prevent autoswitching back.

Note: There is more Lister plugins installed in my case, but none of them doesn't detect RTF and only CudaLister works as Lister replacement with autodetection.
Regards from Poland
Andrzej P. Wozniak
User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1625
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Re: Lister plugins don't allow to switch to RTF view

Post by *DrShark »

Usher wrote:
2020-01-23, 12:32 UTC
It's not fully fixed yet ... 1. Install CudaLister plugin with many lexer rules (at least don't delete any rule installed with default package) and configure it to use some large Unicode font, f.e. Fixedsys Excelsior 3.01.
It's TrueType duospaced font with metrics similar to system raster font Fixedsys.fon, see:
https://en.wikipedia.org/wiki/Duospaced_font
https://en.wikipedia.org/wiki/Fixedsys
Unfortunately this font (and probably any duospaced font) doesn't work properly in Lister.
2. Find many RTF files and sort them by size.
3. Start viewing any file with F3, then press 4 to switch viewer/plugin and watch what happens for files with different sizes.
...
C. For very small RTF files (smaller than 100 KiB) it's almost impossible to switch view to internal RTF viewer. In most cases when I press 4, I can see Lister RTF preview for a moment only, then cudalister view goes back. For some files I can successfully switch to Lister preview if I press 4 a few times in a proper moment, for the smallest files switching is impossible in any case.
This issue is not RTF view bug, but rather a bug in switching from CudaLister. I reported it by email about a week ago, with video and my installed packages of CudaLister (btw, I can reproduce this with default CudaLister settings too) and ulister, because I found it when trying to switch from CudaLister to ulister on small *.js / *.ts files too. So far Christian Ghisler didn't write whether he can reproduce this, but maybe now it will be easier since we know it happens not only on switch to other plugin, but also on switch to RTF.

2 moderators
Please consider splitting above and this posts to separate bug report topic.
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Win7 Home Premium SP1 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right
User avatar
Usher
Power Member
Power Member
Posts: 888
Joined: 2011-03-11, 10:11 UTC

Re: Lister plugins don't allow to switch to RTF view

Post by *Usher »

DrShark wrote:
2020-01-23, 13:08 UTC
Usher wrote:
2020-01-23, 12:32 UTC
It's not fully fixed yet ... 1. Install CudaLister plugin (...)
3. Start viewing any file with F3, then press 4 to switch viewer/plugin and watch what happens for files with different sizes.
...
This issue is not RTF view bug, but rather a bug in switching from CudaLister.
So for now the only workaround is to remove RTF lexer (and other lexers if needed) and set "Allow opening only for files with lexer" in CudaLister, I think.
Regards from Poland
Andrzej P. Wozniak
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39980
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Lister plugins don't allow to switch to RTF view

Post by *ghisler(Author) »

This sounds more like a cudalister problem. What happens when you uncheck RTF in the Lister options (second tab)? Do these files load with cudalister then?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11822
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *Hacker »

Message from moderator Hacker

Moved previous five posts from Lister plugins don't allow to switch to RTF view.
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1625
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Re: Lister plugins don't allow to switch to RTF view

Post by *DrShark »

ghisler(Author) wrote:
2020-01-23, 16:10 UTC
What happens when you uncheck RTF in the Lister options (second tab)? Do these files load with cudalister then?
Yes, with RTF=0 in wincmd.ini CudaLister opens RTF, and it looks like it loads it twice (the refresh happens after file is loaded the first time).

Sample RTF file (to download using Total Commander copy the link, in TC press Ctrl+N, paste link, press OK, in next "Local filename" dialog add .zip extension, if SSL warning will appear press Yes in it; rtf file is in zip archive).
With following wincmd.ini:

Code: Select all

[Lister]
RTF=1
[ListerPlugins]
0=c:\totalcmd\Plugins\wlx\CudaLister\cudalister.wlx
0_detect="EXT="RTF""
Lister of TC 9.50 RC1 opens file in CudaLister, and after pressing '4' it re-uses CudaLister instead of using internal RTF viewer.
With following wincmd.ini:

Code: Select all

[Lister]
RTF=1
[ListerPlugins]
0=c:\totalcmd\Plugins\wlx\CudaLister\cudalister.wlx
0_detect="(FORCE & EXT="RTF") | !(EXT="RTF")"
TC opens file in internal RTF viewer, after pressing '4' key switches to CudaLister, with all next '4' it will continue to use CudaLister.
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Win7 Home Premium SP1 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right
User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1625
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *DrShark »

I contacted Alextp by email regarding this switch bug, he wrote he's too busy right now for CudaLister bugfixing, but since CudaLister's code is open, any developer, who is willing to, can fix it.
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Win7 Home Premium SP1 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right
User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1625
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *DrShark »

Usher wrote:
2020-01-23, 13:46 UTC
So for now the only workaround is to remove RTF lexer (and other lexers if needed) and set "Allow opening only for files with lexer" in CudaLister, I think.
There is a better workaround: to switch from CudaLister using Lister's menu Options->4 Image/Multimedia (to access it from keyboard while in CudaLister, press Alt+Space and right arrow key).
Chrisian Ghisler in email explained that there is a problem only if to switch with '4' key:
Chrisian Ghisler wrote:I'm getting two separate key events which look exactly the same. Both seem to come from CudaLister itself, and none from the subclass procedure I set on a plugin. [So for Lister] it looks exactly like two separate ['4'] keypresses. Also when I disable "read only" mode in CudaLister, it doesn't send any '4' events because the character is used for typing.
To me it looka like 100% CudaLister bug (the situation in "read only" CudaLister mode).
Android 4.3.1 no root, kernel 08.09.2016; Win7 Home Premium SP1 rus 32 bit
TC #149847 Personal licence

Cuz we're all in this together, We're here to make it right
User avatar
elgonzo
Power Member
Power Member
Posts: 566
Joined: 2013-09-04, 14:07 UTC

Re: CudaLister (source code viewer)

Post by *elgonzo »

Dang...

the CudaLister project on Github has its issue tracker disabled. End of April its issue tracker was still open/active.
Lets hope this is "just" the author trying to shield himself from some abusive post(s) in the issue tracker and not a sign of him freezing/suspending/abandoning the project. :(
(Reading what i just wrote sounds kinda weird , hoping for abusive behavior)
Windows 7 Pro x64 SP1
Post Reply