commando TCMD in opdrachtregel

Moderated forum for Dutch users

Moderators: Rein de Jong, Folkert, white

Post Reply
peterlee
Junior Member
Junior Member
Posts: 22
Joined: 2015-03-04, 20:59 UTC

commando TCMD in opdrachtregel

Post by *peterlee »

Als ik in de opdrachtregel ingeef:
TCMD >info.txt Wordt er in de dan actieve map een bstandje met de naam info.txt aangemaakt.
Ik heb dat eens een keer ergens vernomen en maak daar regelmatig gebruik van. Maar ik vraag me af of er meer van dit commando bekend is
User avatar
silencer
Senior Member
Senior Member
Posts: 207
Joined: 2003-05-13, 13:18 UTC
Location: The Netherlands

Post by *silencer »

Weer een leermomentje op de vrijdag. Ik heb ook nog even zitten zoeken, aangezien ik het commando niet eens kende, maar kan ook helemaal niets erover vinden.
User avatar
Rein de Jong
Senior Member
Senior Member
Posts: 371
Joined: 2005-01-30, 20:26 UTC
Location: NL
Contact:

Re: commando TCMD in opdrachtregel

Post by *Rein de Jong »

Ik maak een bestand, al dan niet leeg, aan met Shft-F4. Dan opent de editor met dat bestand.
Groetjes/
______/Rein

--- Moderator NL-forum ---
zie ook: http://www.reindejong.nl/totcmd
User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 3046
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: commando TCMD in opdrachtregel

Post by *Stefan2 »

peterlee wrote:
2018-06-29, 07:20 UTC
TCMD >info.txt
Dat is een DOS-commando:
http://www.robvanderwoude.com/redirection.php



 
Post Reply