Shift-F6 - Up/Down move to prev / next file

Here you can propose new features, make suggestions etc.

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11266
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Shift-F6 - Up/Down move to prev / next file

Post by *Hacker » 2015-12-12, 13:11 UTC

Hi all,
I'd like to suggest that up / down arrow keys move to previous / next file when editing the file name using Shift-F6, accepting the changes done to the currently edited file name.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8306
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2015-12-12, 16:40 UTC

I would avoid such things, it is always annoying when accidental Up/Down press erases all my input (e.g. in combo boxes).

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11266
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2015-12-13, 00:01 UTC

MVV,
Well, as I explicitly said, the input would not be erased but saved.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6678
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Post by *Dalai » 2015-12-13, 01:40 UTC

Mmh, what happens on a name collision that occurs when (accidentally) pressing Up/Down?

Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11266
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2015-12-13, 02:25 UTC

Dalai,
what happens on a name collision that occurs when (accidentally) pressing Up/Down?
Same as when you (accidentally) press Enter.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8306
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2015-12-13, 08:45 UTC

Hacker wrote:Well, as I explicitly said, the input would not be erased but saved.
Anyway I may not want to save intermediate result... I prefer manual confirmations for all save operations (in-place rename, apply buttons in configuration dialogs etc).

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11266
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2015-12-13, 12:53 UTC

MVV,
I prefer manual confirmations for all save operations
Well, OK, but the current status does not have confirmations everywhere. Anyways, for you, I am willing to make this feature optional using the INI key InplaceRenameArrowNextFile=1. :P

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37570
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2015-12-14, 09:34 UTC

This will actually be in TC9, it's already implemented. In case of a name collision, TC will show an overwrite confirmation dialog, where the user can choose a different name via "Rename". Once the dialog is gone, the cursor jumps to the next/previous file.

I have already implemented it in April 2015. Unfortunately new version releases are currently delayed because I cannot find a good icon designer, and the automatic panel look changes per directory are also stalled.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11266
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2015-12-14, 10:20 UTC

Christian,
Great, thanks!

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8306
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2015-12-14, 10:27 UTC

ghisler(Author) wrote:Unfortunately new version releases are currently delayed because I cannot find a good icon designer, and the automatic panel look changes per directory are also stalled.
Maybe you could use just simple icon stubs for beta versions to allow parallel testing and designing? E.g. you can draw some letters in a square on icons...

User avatar
Lefteous
Power Member
Power Member
Posts: 9457
Joined: 2003-02-09, 01:18 UTC
Location: Germany
Contact:

Post by *Lefteous » 2015-12-14, 22:18 UTC

2ghisler(Author)
Unfortunately new version releases are currently delayed because I cannot find a good icon designer
Have you tried to make an invitation to tender - on a project platform or a design-oriented portal like https://dasauge.de/profile/designer/ or https://dasauge.ch/profile/designer/
the automatic panel look changes per directory are also stalled.
Would be interesting to know more about this challenges.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 37570
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2015-12-17, 09:50 UTC

2Lefteous
I'm looking for a company who offers stock icons since most icons in TC are for generic functions like copying. This way, only exotic functions would need icons designed from scratch. Unfortunately none of the suggestions I made were pleasing people here in the forum...
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
Lefteous
Power Member
Power Member
Posts: 9457
Joined: 2003-02-09, 01:18 UTC
Location: Germany
Contact:

Post by *Lefteous » 2015-12-17, 12:58 UTC

2ghisler(Author)
I'm looking for a company who offers stock icons since most icons in TC are for generic functions like copying. This way, only exotic functions would need icons designed from scratch. Unfortunately none of the suggestions I made were pleasing people here in the forum...
I think a good stock icon set can be good to find the desired style - at least when the style is consistent over the set. I wouldn't expect more than a few icons from such a set which can be used without changes. Most icons will be custom.

So why not to collect stock sets that match your criteria (Aero style) and somehow make a decision between them? I think there are quite a few good sets mentioned in the German thread. They are of course not exceptionally good - that would be exceptionally expensive. I don't think it's required for buttonbar icons. Just good icons would do.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8306
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2015-12-18, 07:02 UTC

I hope TC will keep its current default icon set in the meanwhile.

User avatar
Lefteous
Power Member
Power Member
Posts: 9457
Joined: 2003-02-09, 01:18 UTC
Location: Germany
Contact:

Post by *Lefteous » 2015-12-18, 09:02 UTC

2MVV
I hope TC will keep its current default icon set in the meanwhile.
Why should the default icons be changed before a new set will be introduced? :?

Post Reply