[WFX] VirtualPanel: Temporary panel for TC

Discuss and announce Total Commander plugins, addons and other useful tools here, both their usage and their development.

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3474
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2017-03-14, 15:42 UTC

I'm using Virtual Explorer with the adapted bar file for it functions
and only "cd \\\VirtualPanel" to show and use the contents.
I never used the the entry "Virtual Explorer" which is
VPBatch.exe with parameter ^explore .
This works but its menu doesn't contain icons for most of its buttons.
Only a few are displayed as Icons but all buttons are working.
Windows 10 Home x64 November 2019 Update, Version 1909 (OS Build 18363.476)
Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GH, 16GB RAM
TC 9.50ß8 x64 / x86, Everything 1.4.1.958 (x64)

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8403
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2017-03-14, 16:51 UTC

This works but its menu doesn't contain icons for most of its buttons.
Only a few are displayed as Icons but all buttons are working.
I don't understand where only a few icons are displayed... VirtualPanel.bar, Virtual Explorer toolbar? There are icons for all buttons here...

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3474
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2017-03-14, 19:57 UTC

MVV wrote:
This works but its menu doesn't contain icons for most of its buttons.
Only a few are displayed as Icons but all buttons are working.
I don't understand where only a few icons are displayed... VirtualPanel.bar, Virtual Explorer toolbar? There are icons for all buttons here...
There is no problem with the bar files,
the problem is the Virtual Explorer toolbar.

It misses the following icons:
Reread
Brief view
Full view
Rename
Delete
Select all
Invert selection

The following icons exist:
Go back
Go forward
Go to parent directory
Properties
Allways on top
Windows 10 Home x64 November 2019 Update, Version 1909 (OS Build 18363.476)
Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GH, 16GB RAM
TC 9.50ß8 x64 / x86, Everything 1.4.1.958 (x64)

amilino
Junior Member
Junior Member
Posts: 53
Joined: 2015-02-23, 23:47 UTC
Location: Germany

Post by *amilino » 2017-03-14, 20:58 UTC

Why this doesn't work?

Code: Select all

<add \server { <exec cd \\192.168.192.201 <<shell32.DLL,81 }

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8403
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2017-03-14, 21:25 UTC

Horst.Epp wrote:There is no problem with the bar files,
the problem is the Virtual Explorer toolbar.
Looks fine for me...
amilino wrote:Why this doesn't work?
Commands are only allowed in script files. If you want to create a script file, its name must start with > (e.g. >Reload).

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3474
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2017-03-14, 21:41 UTC

MVV wrote:
Horst.Epp wrote:There is no problem with the bar files,
the problem is the Virtual Explorer toolbar.
Looks fine for me...
amilino wrote:Why this doesn't work?
Commands are only allowed in script files. If you want to create a script file, its name must start with > (e.g. >Reload).
Whats the source of the icons in Virtual Explorer toolbar ?
My TC has no special icon libs or other problems with displaying icons.
Windows 10 Home x64 November 2019 Update, Version 1909 (OS Build 18363.476)
Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GH, 16GB RAM
TC 9.50ß8 x64 / x86, Everything 1.4.1.958 (x64)

amilino
Junior Member
Junior Member
Posts: 53
Joined: 2015-02-23, 23:47 UTC
Location: Germany

Post by *amilino » 2017-03-14, 23:18 UTC

First I tried this and it's working: <add /f \server \\192.168.192.201

So I just wanted to include some icon instead of having delete icon. Virtual folder is created fine, but when I want to open it I receive this error: No program associated with <exec cd \\192.168.192.201 <<shell32.DLL,81

User avatar
nsp
Power Member
Power Member
Posts: 1219
Joined: 2005-12-04, 08:39 UTC
Location: Lyon (FRANCE)
Contact:

Post by *nsp » 2017-03-15, 07:00 UTC

amilino wrote:First I tried this and it's working: <add /f \server \\192.168.192.201

So I just wanted to include some icon instead of having delete icon. Virtual folder is created fine, but when I want to open it I receive this error: No program associated with <exec cd \\192.168.192.201 <<shell32.DLL,81
As said by MVV, if you want to save a "script", it must start with > so you have to use:

Code: Select all

<add >server { <exec cd \\192.168.192.201 <<shell32.DLL,81 }
This work like a charm if you click on the created >server node.

The <<shell32.dll,81 part define the icon used for the script and cannot be used from command line.
<exec cd \\192.168.192.201 can be interpreted on the command line if the active tab is VirtualPanel.

amilino
Junior Member
Junior Member
Posts: 53
Joined: 2015-02-23, 23:47 UTC
Location: Germany

Post by *amilino » 2017-03-15, 09:41 UTC

Doesn't work, now I don't receive any error, but also nothing happen when I click on >server node.

User avatar
nsp
Power Member
Power Member
Posts: 1219
Joined: 2005-12-04, 08:39 UTC
Location: Lyon (FRANCE)
Contact:

Post by *nsp » 2017-03-15, 11:44 UTC

amilino wrote:Doesn't work, now I don't receive any error, but also nothing happen when I click on >server node.
I did my test with plain folder and it was working fine. With UNC the behaviour is "strange" ...

amilino
Junior Member
Junior Member
Posts: 53
Joined: 2015-02-23, 23:47 UTC
Location: Germany

Post by *amilino » 2017-03-15, 13:28 UTC

nsp wrote:
amilino wrote:Doesn't work, now I don't receive any error, but also nothing happen when I click on >server node.
I did my test with plain folder and it was working fine. With UNC the behaviour is "strange" ...
Exactly, it doesn't work.

User avatar
MVV
Power Member
Power Member
Posts: 8403
Joined: 2008-08-03, 12:51 UTC
Location: Russian Federation

Post by *MVV » 2017-03-15, 17:05 UTC

Horst.Epp wrote:Whats the source of the icons in Virtual Explorer toolbar ?
My TC has no special icon libs or other problems with displaying icons.
Icons are taken from TC executable and WCMICONS.dll located in TC dir. Do you have it there? It is strange BTW why some icons from it you see and some don't:
Back: WCMICONS.dll, 19
Forward: WCMICONS.dll, 20
Reread: WCMICONS.dll, 1
Brief: WCMICONS.dll, 4
Full: WCMICONS.dll, 5
Rename: WCMICONS.dll, 33
Delete: WCMICONS.dll, 65
SelectAll: WCMICONS.dll, 45
InvertSel: WCMICONS.dll, 12
nsp wrote:I did my test with plain folder and it was working fine. With UNC the behaviour is "strange" ...
I'm afraid it doesn't work because paths from \ are treated as internal ones...

amilino
Junior Member
Junior Member
Posts: 53
Joined: 2015-02-23, 23:47 UTC
Location: Germany

Post by *amilino » 2017-03-15, 17:08 UTC

Can you fix it MVV?

User avatar
Horst.Epp
Power Member
Power Member
Posts: 3474
Joined: 2003-02-06, 17:36 UTC
Location: Germany

Post by *Horst.Epp » 2017-03-15, 17:26 UTC

MVV wrote:
Horst.Epp wrote:Whats the source of the icons in Virtual Explorer toolbar ?
My TC has no special icon libs or other problems with displaying icons.
Icons are taken from TC executable and WCMICONS.dll located in TC dir. Do you have it there? It is strange BTW why some icons from it you see and some don't:
Back: WCMICONS.dll, 19
Forward: WCMICONS.dll, 20
Reread: WCMICONS.dll, 1
Brief: WCMICONS.dll, 4
Full: WCMICONS.dll, 5
Rename: WCMICONS.dll, 33
Delete: WCMICONS.dll, 65
SelectAll: WCMICONS.dll, 45
InvertSel: WCMICONS.dll, 12
I have the original wcmicons.dll from 14.12.2016 in the TC dir.
All icons are there if i start counting them from 1 and not from 0 :)
Windows 10 Home x64 November 2019 Update, Version 1909 (OS Build 18363.476)
Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GH, 16GB RAM
TC 9.50ß8 x64 / x86, Everything 1.4.1.958 (x64)

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8967
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Post by *petermad » 2017-03-15, 17:38 UTC

BTW why some icons from it you see and some don't:
Maybe deleting the .br2 file could help?
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 9.5b8 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 (1909) 64bit, 'Everything' 1.4.1.935 (x64)
TC 3.0b12 on Android 6.0
Get: Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

Post Reply