Nejsou videt ikony

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
Seges
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2008-11-17, 10:27 UTC

Nejsou videt ikony

Post by *Seges » 2010-01-05, 20:10 UTC

V TC u souboru *.ICO jsou nekdy videt primo obrazky ikon, jindy jen obecna ikona (list papiru s ohnutym ruzkem. Nastaveni "Ikony" v "Moznosti" jsem vyzkousel vsechny varianty, nic nepomaha. Pritom uz jsem to mel - ale mam pocit, že se to ridi nastavenim mimo TC. Pritom "Pruzkumnik" obsah souboru "ico" zobrazuje! Zná nekdo radu? Moc dik.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2010-01-05, 20:53 UTC

Seges,
Su tie ikony niecim specialne? Format, farebna hlbka, rozmery? Mozno su to Vistove PNG ikony?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Seges
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2008-11-17, 10:27 UTC

Post by *Seges » 2010-01-06, 07:05 UTC

Nikoli, jde o soubory ICO, rozmery ani barevnost nerozhoduji. Zatimco soubory PNG vzdy zobrazoval TC stejne jako Pruzkumnik jen obecnou ikonou, ICO nekdy zobrazoval i vlastni obsah ikony. A slo (jde) porad o stejne ikony.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2010-01-06, 11:01 UTC

Seges,
Subory ICO mozu obsahovat viacero ikon v rozlicnych rozliseniach, farebnych hlbkach a formatoch. Vid ICO (fle format) na Wikipedii.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Seges
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2008-11-17, 10:27 UTC

Post by *Seges » 2010-01-06, 13:25 UTC

Dik za radu, vim o tom, i kdyz tomu moc nerozumim. Ale nezda se mne to podstatne, kdyz to nedavno slo, ted to nejde, pritom jsem zadne ikony nemenil. A funguje to v Pruzkumniku i kupr. ve FreeCommanderu, jen v tom mem oblibenem TC je to "na heslo"...

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2010-01-06, 17:55 UTC

Seges,
Tak, ked nejake ikony idu, a nejake nie, tak je uzitocne zistit, ci sa v niecom zasadnom nelisia. Iny dovod mi zial nenapada.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Seges
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2008-11-17, 10:27 UTC

Post by *Seges » 2010-01-06, 20:38 UTC

Asi jsem to nerekl zretelne: nejde o to, ze nektere ikony jsou videt a jine ne, ale ze vsechny ikony bud jsou videt nebo nejsou. V soucasne dobe TC zobrazuje pouze obecne "ikony ikon", tedy onen papir s ohnutym ruzkem, zatimco ostatni file-managery zobrazuji o obsah jednotlivych ikon. To se tyka vsech souboru *.ICO.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2010-01-06, 21:36 UTC

Seges,
Aha. A to sa meni z casu na cas, teda, napr. vcera to islo a dnes nejde? Ak ano, skus v danych casoch pozriet asociaciu pre .ico.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Seges
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: 2008-11-17, 10:27 UTC

Post by *Seges » 2010-01-07, 07:08 UTC

Ano, tak to je - vcera to slo, dnes nikoli. Asociace pro ikonu kontroluji v Pruzkumniku - Nastroje/Moznosti slozky/Typy souboru, tam je nyni proste "Prohlizec obrazku a faxu" a s nim to v TC nechodi a v Pruzkumniku ano. Co tam bylo drive, nevim. Taky nechapu, ze na to ma vliv neco mimo TC, kdyz v Pruzkumniku to chodi porad.

User avatar
totcmd
Senior Member
Senior Member
Posts: 223
Joined: 2006-11-06, 00:07 UTC
Location: Praha
Contact:

Post by *totcmd » 2010-01-07, 14:51 UTC

Možná bych zkusil podstrčit prázdné INI soubory...

V programové složce Total Commanderu (tedy tam, kde je soubor totalcmd.exe) vytvoř dva prázdné textové soubory s názvem: wincmd.ini a wcx_ftp.ini

Do vytvořeného souboru wincmd.ini zkopíruj následující obsah z "code":

Code: Select all

[Configuration]
UseIniInProgramDir=7
soubor potom ulož.

Pak spusť Total Commander dvojitým kliknutím na zmíněný soubor totalcmd.exe.

Zkontroluj co to provedlo se zobrazením Ikon... a dej vědět výsledek.

Pokud se Ikony zobrazí OK, tak je pravděpodobné, že se něco hádá ve tvém ostrém INI souboru. Pokud nebude zobrazení OK... je chyba asi někde jinde.

Až budeš mít průzkum hotový, tak ukonči Total Commander a potom oba "nové" - tebou vytvořené INI soubory (wincmd.ini, wcx_ftp.ini) prostě smaž... Po opětovném spuštění se Total Commander bude chovat běžným způsobem. (Načte tvé původní "ostré" INI soubory. Jejich skutečné umístění zjistíš v dialogovém okně O programu... z hlavní nabídky Nápověda.)

Co je UseIniInProgramDir=7
Tato položka bude načtena, pouze pokud bude soubor wincmd.ini umístěn ve stejné složce jako program Total Commander. Musí být umístěna přímo v souboru wincmd.ini, položka RedirectSection nemá na tuto položku vliv.
Je to součet následujících hodnot:
1: Pokud nebude nastaveno jiné umístění pomocí registru nebo parametrů, bude použit soubor wincmd.ini ve složce programu.
2: Pokud nebude nastaveno jiné umístění pomocí registru nebo parametrů, bude použit soubor wcx_ftp.ini ve složce programu.
4: Nastavení v registru bude přepsáno (parametry příkazového řádku ale přepsány nebudou).


Viz český help: konfiguracni-nastaveni-wincmd-ini.html
Jeden soubor vladne vsem, jeden jim vsem kaze, jeden vsechny ovladne... totalcmd.exe

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2010-01-07, 17:10 UTC

Seges,
Taky nechapu, ze na to ma vliv neco mimo TC, kdyz v Pruzkumniku to chodi porad.
Nuz, TC nie je Prieskumnik, kazdy ma iny sposob zistenia, aku ikonu ma zobrazovat. Ukazuje TC rovnaku asociaciu ako Prieskumnik?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Franta2
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2017-09-06, 11:10 UTC
Location: Přerov

Nejsou videt ikony - podruhé

Post by *Franta2 » 2017-09-06, 11:33 UTC

Stejný problém jako zde, jenom doplním, že pokud spustím TC pod účtem jiného uživatele, tak ikony fungují. Nefungují pouze pod nejvíce užívaným účtem.
Vím,že by pomohlo vytvořit nový účet a starý zrušit, ale chtěl jsem se poptat, jestli tento problém již někdo vyřešil.
Děkuji za odpověď

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2017-09-11, 10:01 UTC

Franta2,
Ja osobne zial (nastastie?) nie.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Franta2
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2017-09-06, 11:10 UTC
Location: Přerov

Post by *Franta2 » 2017-09-11, 15:14 UTC

Roman
Ve složce:
<SystDisk>:\Users\<Uživatel>\AppData\Local\GHISLER\
jsem odstranil soubory:
tcthumbs.db
tcthumbs.idb
(Tyto soubory pod jiným účtem chyběli.)
Po restartu se nic nezměnilo, ale druhý den po zapnutí stroje bylo vše OK.
(Ve Windows 10 mám "Rychlé spouštění" vypnuto)

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11020
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2017-09-11, 16:55 UTC

Franta2,
Tak som rad, ze sa takto podarilo. ;)

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply