[Solved] TWinControl.WMSize loop detected, the widgetset

English support forum

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

Post Reply
unsquare
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2018-06-01, 11:41 UTC

[Solved] TWinControl.WMSize loop detected, the widgetset

Post by *unsquare » 2018-06-01, 11:57 UTC

[Solved]: font that was set to use was uninstalled (using 3rd party font managment)

Error when starting.

Win 10.1703.15063.1088 enterprise x64

Code: Select all

---------------------------
Total Commander 9.12
---------------------------
TWinControl.WMSize loop detected, the widgetset does not like the LCL bounds or sends unneeded wmsize messages: CmdLine:TMyComboBox BoundsRealized=l=726,t=3,r=2173,b=11 NewBoundsRealized=l=726,t=3,r=2173,b=3.
TWinControl.WMSize loop detected, the widgetset does not like the LCL bounds or sends unneeded wmsize messages: CmdLine:TMyComboBox BoundsRealized=l=726,t=3,r=2173,b=11 NewBoundsRealized=l=726,t=3,r=2173,b=3
Windows 10 10.0 (Build 15063), base: 0400000

Please report this error to the Author, with a description
of what you were doing when this error occurred!

Stack trace (x64):8399ED
8396A9 40F49D 841A10 8363E3 932A91 920617 93CCA3 83CE68
83CFAB 83D31D 83D307 83D307 832800 83DC3F 83DBFF 83DBFF

Press Ctrl+C to copy this report!
Continue execution?
---------------------------
Yes   No   
---------------------------
Last edited by unsquare on 2018-06-01, 15:17 UTC, edited 2 times in total.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36511
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2018-06-01, 14:25 UTC

This should be fixed in 9.20 beta, can you try it please? It happens when Windows tries to create a window with invalid coordinates (here: 8 pixel high (b minus t).
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

unsquare
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2018-06-01, 11:41 UTC

Post by *unsquare » 2018-06-01, 15:19 UTC

Sorry, my bad.
The 3rd party font management removed the font that was set to use in displaying UI elements.
Reinstalling it removed the problem.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11043
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2018-06-01, 18:12 UTC

Message from moderator

Moved to the English forum.

Hacker (Moderator)
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply