Icons in button bar

English support forum

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

Post Reply
dragonworks
Junior Member
Junior Member
Posts: 26
Joined: 2015-10-20, 20:00 UTC
Location: poughkeepsie ny

Icons in button bar

Post by *dragonworks » 2019-06-10, 17:11 UTC

I am trying to set TC on a coworkers computer. When opened there was no button bar. I was able to install a button bar using default.bar, but there were no icons in it. Then I was able to see icons using WCMICONS.DLL, but I have so far been unable to load any icons into the bar by using the add function. What is the secret?
Thank You
J.D.

User avatar
clifford_cooley
Junior Member
Junior Member
Posts: 36
Joined: 2019-03-05, 06:04 UTC
Location: USA

Re: Icons in button bar

Post by *clifford_cooley » 2019-06-10, 18:58 UTC

Sounds like a permissions issue to me. The only time I have ever had issues like this was when there was an issue with Windows permissions.
License #116347

dragonworks
Junior Member
Junior Member
Posts: 26
Joined: 2015-10-20, 20:00 UTC
Location: poughkeepsie ny

Re: Icons in button bar

Post by *dragonworks » 2019-06-11, 11:15 UTC

Not to question your expertise but I don't believe that is the problem, but, I will look into it. I don't get any alarms or pop up boxes. I am more inclined to believe it is operator error and I am not using the proper sequence or something of that nature. I was actually able to get one icon in the bar but that was it, I couldn't populate it with any more.
Thank You
J.D.

User avatar
Stefan2
Power Member
Power Member
Posts: 2512
Joined: 2007-09-13, 22:20 UTC
Location: Europa

Re: Icons in button bar

Post by *Stefan2 » 2019-06-11, 11:26 UTC

2dragonworks


There is not really a secret:

- right click a button
- "Change..."
- in the Icon box enter a relative or absolute path to an icon resource ***
- in the box below chose the wanted icon
- [OK] the button dialog




***
wciconex.dll
%COMMANDER_PATH%\wciconex.dll
"D:\rive\path to\totalcmd\wciconex.dll"
%Commander_Path%\WCMICONS.DLL
%Commander_Path%\WCMICON2.DLL
C:\Windows\System32\imageres.dll
C:\Windows\system32\explorer.exe
C:\windows\System32\WScript.exe
powershell.exe
cmd.exe
TOOLs\AHK\AutoHotkey.exe






HTH?
 
Inofficial FAQs || WIKI (Deu/Eng) || TC Home (What's new? // FAQ // Download // Order // Addons // Tools // Plugins)
Erst wenn der letzte Baum gefällt oder die letzte Biene verendet ist, werden die Leute verstehen warum Umweltschutz wichtig ist.

dragonworks
Junior Member
Junior Member
Posts: 26
Joined: 2015-10-20, 20:00 UTC
Location: poughkeepsie ny

Re: Icons in button bar

Post by *dragonworks » 2019-06-11, 12:05 UTC

I removed TC and downloaded again and the problem is fixed. It may not be a secret but to those who don't go behind the dashboard often it can be a bit daunting.
Thank You
J.D.

User avatar
clifford_cooley
Junior Member
Junior Member
Posts: 36
Joined: 2019-03-05, 06:04 UTC
Location: USA

Re: Icons in button bar

Post by *clifford_cooley » 2019-06-17, 15:55 UTC

dragonworks wrote:
2019-06-11, 11:15 UTC
I am more inclined to believe it is operator error and I am not using the proper sequence
Well I certainly get that all the time myself. I'm glad you found a solution to your issue.
License #116347

Post Reply