Visual issue in lister (CTRL+Q)

Please report only one bug per message!

Moderators: Stefan2, white, Hacker

Post Reply
User avatar
wanderer
Power Member
Power Member
Posts: 1437
Joined: 2003-03-28, 14:35 UTC
Location: Sol

Visual issue in lister (CTRL+Q)

Post by *wanderer »

Scenario:

In the right panel, there is a text file with long lines (>100-150 chars / line). Press CTRL+Q on it. Lister appears in the left panel. Assuming there is no text wrapping in the lister window, press tab so that the lister becomes the active window, then press once the right arrow in order for the window to scroll to the right.

https://imgur.com/a/LEcMWWJ

Notice that part of the letters that were previously at the edge of the middle-bar, they are now partly visible. If you scroll further to the right so that those letters disappear to the left-side and then return back, the letters appear normally.
- Wanderer -

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Normally using latest TC
x32: WinXPx32 SP3
x64: Clients/Servers from Win7 to Win11 and Win2K12Srv to Win2K22Srv
User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 12311
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Visual issue in lister (CTRL+Q)

Post by *petermad »

I cannot reproduce this. Tried with 64bit and 32 bit TC 10.52 on Windows 7 and 10 and 32bit TC on Windows XP. Also tried with clean wincmd.ini file

It looks like you are using the default fixedsys font, just as I do, so it is probably not a font problem.

Can you reproduce it with a clean ini file?

Can you reproduce it with the same settings on other computers - if not, then it is probably a video driver problem.

See: https://madsenworld.dk/tcmd/ctrlq_hor_scroll.mp4
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 10.52 32+64bit on Win XP 32bit & Win 7, 8.1 & 10 (22H2) 64bit, 'Everything' 1.4.1.1022 (x64)
TC 3.41 on Android 6 & 13
Try: TC Extended Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar
User avatar
wanderer
Power Member
Power Member
Posts: 1437
Joined: 2003-03-28, 14:35 UTC
Location: Sol

Re: Visual issue in lister (CTRL+Q)

Post by *wanderer »

Hey petermad.
petermad wrote: 2022-12-01, 12:53 UTCIt looks like you are using the default fixedsys font, just as I do, so it is probably not a font problem.
Yup.
petermad wrote: 2022-12-01, 12:53 UTCCan you reproduce it with a clean ini file?
Hmmm. Nope. I'll play with this later. There must be a setting affecting it.

EDIT: Also, this happens only at the first right-arrow-press, not subsequent ones...
- Wanderer -

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Normally using latest TC
x32: WinXPx32 SP3
x64: Clients/Servers from Win7 to Win11 and Win2K12Srv to Win2K22Srv
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 44410
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Visual issue in lister (CTRL+Q)

Post by *ghisler(Author) »

TC allows to save the panel separator position separately for normal view and quick view panel. Does the separator move when you press Ctrl+Q?
Author of Total Commander
https://www.ghisler.com
User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 12311
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Visual issue in lister (CTRL+Q)

Post by *petermad »

I tried with different positions of the panel separator/vertical panel in Quick view mode - and I still cannot reproduce the bug.
License #524 (1994)
Danish Total Commander Translator
TC 10.52 32+64bit on Win XP 32bit & Win 7, 8.1 & 10 (22H2) 64bit, 'Everything' 1.4.1.1022 (x64)
TC 3.41 on Android 6 & 13
Try: TC Extended Menus | TC Languagebar | TC Dark Help | PHSM-Calendar
User avatar
wanderer
Power Member
Power Member
Posts: 1437
Joined: 2003-03-28, 14:35 UTC
Location: Sol

Re: Visual issue in lister (CTRL+Q)

Post by *wanderer »

ghisler(Author) wrote: 2022-12-05, 11:10 UTC TC allows to save the panel separator position separately for normal view and quick view panel. Does the separator move when you press Ctrl+Q?
Nope, it's at the standard 50%.

I haven't had the time to play with my INI to find out which setting affects that. If at some point i manage to do so, i'll let you know of my findings.
- Wanderer -

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Normally using latest TC
x32: WinXPx32 SP3
x64: Clients/Servers from Win7 to Win11 and Win2K12Srv to Win2K22Srv
Post Reply