Zachovanie atribútov pri kopírovaní zložky

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
Matej123
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2015-10-24, 20:17 UTC

Zachovanie atribútov pri kopírovaní zložky

Post by *Matej123 » 2015-10-24, 21:50 UTC

Pri kopírovaní zložiek dochádza k tomu že zložky na druhom resp. ext. disku majú dátum a čas kedy bol tento úkon zadaný. Súbory v zložke sú v poriadku majú zachovaný dátum a čas . Ako to urobiť aby pri kopírovaní sa zachoval pvôvodný obsah s dôrazom na atribúty kopírovanej zložky. Pri veľkom množstve zložiek je problém ich triediť podľa dátumu vzniku resp prinajmenšom roku ich vytvorenia.

MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 32
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

Post by *MartinK » 2015-10-25, 00:43 UTC

Jen to nemas nastaveno!

Konfigurace -> Moznosti -> Kopirovani a odstraneni -> Kopirovat datum a cas u slozek.

Matej123
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2015-10-24, 20:17 UTC

Post by *Matej123 » 2015-10-25, 07:08 UTC

MartinK wrote:Jen to nemas nastaveno!

Konfigurace -> Moznosti -> Kopirovani a odstraneni -> Kopirovat datum a cas u slozek.
No práve to je problém ,inak by som som nepísal o tento problém. Mám to nastavené tak ako píšeš a napriek tomu mi prekopíruje zložku a vytvorí atribút napr. s dnešným dátumom a terajším časom aj keď je zložka 2 roky stará. Súbory v nej sú o.k.

No aby to nebolo všetko. Pri kopírovaní jednej zložky čo som teraz kontroloval ktorá obsahuje ďalšie podadresáre ,sa skopírovali správne ale tie obahujú ďalšie podadresáte v stromovej štruktúre ale čuduj sa svete s terajším dátumom a časom i keď pôvodné boli 3 roky staré. Tak to už naozaj neviem ako to funguje ..........

MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 32
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

Post by *MartinK » 2015-10-25, 22:02 UTC

Zkus to popsat podrobneji (verze OS, typ FS, sit/nesit, ...), treba potom nekoho neco napadne.

Ja to prave otestoval na lokalnich discich na Win 10 / 32 bit a to na FAT32 i NTFS a funguje mi to zcela bez problemu - datum i cas adresaru vcetne zanorenych podadresaru se prenasi spravne na cilovy disk. Jsem samozrejme adminem sveho PC a pouzivam posledni verzi TC852a. Ale problemy s datem/casem kopirovanych slozek jsem nemel ani u predchozich verzi TC.

Jedine snad jeste muzes zkusit v dialogovem okne kopirovani zvolit "Zkopirovat prava NTFS". Mne to funguje ale spravne i bez teto volby.

Matej123
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2015-10-24, 20:17 UTC

Post by *Matej123 » 2015-10-26, 06:45 UTC

Ja používam TC 8.51RC1, WXP pro 32bit..Keď som to kontrolal detailne ,tak ja pravda že nie u všetkých zložiek došlo k tomuto javu. Bohužial pôvodé zložky som už vymazal lebo som potreboval uvolniť miesto na disku a tak už neviem tu konkrétne vykonať spätnú odozvu. Zmieril som sa s tým a viem o tomto jave pretože dôležité sú súbory, ktoré majú zachované pôvodné atribúty

MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 32
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

Post by *MartinK » 2015-10-26, 07:45 UTC

Matej123 wrote:Ja používam TC 8.51RC1 ...
Proc ?!?!?

A jak si vubec muzes dovolit si stezovat ve foru, ze ti TC to ci ono nedela podle predstav a pritom pouzivat jakousi starou verzi a ani o tom neinformovat ? Zvlaste pokud "chybu" nejsi schopen ani reprodukovat!

Absolutne nechapu ...

Matej123
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2015-10-24, 20:17 UTC

Post by *Matej123 » 2015-10-26, 10:23 UTC

Nemyslím si to, že ide o sťažnosť,ale skutkový jav. Neviem ako lepšie by som ho mal ešte popísať. Vyskúšam na inej zložke použiť najnovšiu verziu,možno to bude v poriadku.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 10966
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2015-10-26, 21:29 UTC

Matej123,
NTFS meni datum adresara na datum posledneho zapisu do lubovolneho suboru v nom. TC sa to snazi zas nastavit spat, ale nie je to vzdy spolahlive, napr. ked sa potom zacne kopirovat daky podadresar do daneho adresara, tak podadresar ma datum OK, ale "nadadresaru" sa datum zmeni. Takisto to moze blokovat aj antivirak, ked sa TC snazi zmenit datum a antivirak ten adresar prave kontroluje a blokuje zmenu datumu.
Co sa tyka aktualnosti verzie, o com hovori MartinK, je, ze je zbytocne hlasit chybu v starej verzii, ked je uz nova. To je, ako keby si volal poziarnikov, ze vcera tam a tam horelo, a ked sa ta opytaju, ci hori stale, povies, ze nevies. :P

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

ZED
Junior Member
Junior Member
Posts: 12
Joined: 2004-09-23, 10:31 UTC

Post by *ZED » 2016-06-16, 10:08 UTC

Nevite prosim, jestli se da neco podobneho nastavit i pro kopirovani souboru?

Rad bych zachoval vsechny parametry pri kopirovani a to i datum a cas vytvoreni a otevreni souboru.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 10966
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2016-06-16, 23:06 UTC

ZED,
wincmd.ini
[Configuration]
CopyAllTimes=1
0: Copy just the last modified date/time
1: Also copy creation date/time and last access date/time

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

ZED
Junior Member
Junior Member
Posts: 12
Joined: 2004-09-23, 10:31 UTC

Post by *ZED » 2016-06-23, 12:43 UTC

HACKER
Super dekuji!!!

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 10966
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2016-06-24, 20:27 UTC

ZED,
Rado sa stalo. ;)

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

MartinK
Junior Member
Junior Member
Posts: 32
Joined: 2010-11-19, 20:21 UTC
Location: Brno, Czech Republic

Post by *MartinK » 2016-09-12, 07:58 UTC

Taky moc dekuji za toto info,

je to opravdu uzasna vec, kterou jsem davno potreboval a musel ji resit jinymi prostredky. Konkurencni souborove manazery jsem uz davno prestal zkoumat, protoze pokud nektery umi nahodou jednu vec navic proti TC, tak dalsich aspon nekolik desitek az stovek neumi vubec nebo jen velmi krkolomne. Pouzivam proto na tuto akci WinRar, ktery umi vytvorit archiv se vsemi casy. A stejne tak ho i extrahovat.

Casem jsem ale zjistil, ze tato funkce (CopyAllTimes=1) je pro me prinosem jen ve +- 40% pripadu a jinde by mi vyhovovalo kopirovani bez jejiho vyuziti. V "Nastaveni" jsem ji nenasel, takze zbyva jen "rucni" modifikace WINCMD.INI, ale ta znamena NUTNY restart TC. I nekolikrat denne. To mi ale moc nevyhovuje, prichazim tim o historii celeho dne. (Vsechny "historie" mam zcela zamerne zakazane ukladat a tech par, ktere nejdou zakazat, se zase nastesti neprotlaci pres atribut "R" u WINCMD.INI).

Takze mym snem nebo pranim by bylo nastavovani "CopyAllTimes" v kazdem kopirovacim dialogu (default prevzaty z INI) podobne jako to je u "Copy NTFS permissions". To druhé bohužel zatim v INI nenalezam.

Mam k tomuto tematu jeste nekolik napadu, ale nechci tedka zbytecne zatezovat v dobe, kdy autor finisuje s novou verzi.

Dekuji Romanovi, pokud pretlumoci aspon kratky vytah z tohoto autorovi. Staci jen to zaskrtavaci tlacitko (CopyAllTimes) v dialogovem okne kopirovani.

Diky moc. Martin.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 10966
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2016-09-12, 19:26 UTC

MartinK,
Navrhoval by som jednu INI s CopyAllTimes=1 a druhu s 0 a spustat novu instanciu TC napr. gombikom z Button Baru.

Anglicky napr. takto:
CopyAllTimes Setting In The Copy Dialog

Dear Christian,
I would like to suggest a checkbox for the CopyAllTimes setting in the copy dialog.

Thank you.
HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply