Folder hiding from TC?

English support forum

Moderators: Stefan2, white, sheep, Hacker

Post Reply
User avatar
CWBillow
Member
Member
Posts: 112
Joined: 2006-01-28, 04:38 UTC
Location: San Diego, CA, USA

Folder hiding from TC?

Post by *CWBillow » 2018-08-12, 21:58 UTC

When I set up my folder structure for the All Users Programs ( C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs ), I set up a set of subfolder categories: Apps, Files, Hardware, Internet, Keyboard, Microsoft, Registry, Security, StartMon, Tweakers, Utils, ~Tray, and Web Design.

In the naming each Is prefixed with a ~ , so, for instance, the name is ~ Apps, not just Apps. That allowed me to have the category names all together and at the top of C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs.

A while back I had one of my folders "disappear" from Total Commander. I figured it was some quirk in what I did, so, I started over.

Now it has happened again.

If I search C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs for *Tray*. , "~ Tray" shows up. The file listing window shows
[0 files and three directories found]
[C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~ Tray]
[C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~Tray \4t Tray Minimizer]
[C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~ Tray\SysTrayX]

But if I click on [C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~ Tray], it goes instead to [C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~ Utils].

It is not only not accessible, but it does not show in the TC window either.

I have TC configured to show all files, including hidden and system files, and I run TC in Admin mode.

So what is causing this?

Chuck Billow

User avatar
Dalai
Power Member
Power Member
Posts: 6312
Joined: 2005-01-28, 22:17 UTC
Location: Meiningen (Südthüringen)

Re: Folder hiding from TC?

Post by *Dalai » 2018-08-13, 01:49 UTC

Do you have something on your TC ignore list (see Options > Ignore list)? Does the directory show up when you start TC with a fresh config file, like this:

Code: Select all

totalcmd.exe /i="%temp%\fresh.ini"
Regards
Dalai
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups

User avatar
petermad
Power Member
Power Member
Posts: 8073
Joined: 2003-02-05, 20:24 UTC
Location: Valsted, Denmark
Contact:

Re: Folder hiding from TC?

Post by *petermad » 2018-08-13, 15:08 UTC

I cannot reproduce this.

I made the directory "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~Tray"
Then I search for tray.
Then I click on [C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\~ Tray]
TC goes to "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs" and places the cursor on "~Tray" as expected
License #524
Danish Total Commander Translator
TC 9.21a 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit and TC 2.92b1 on Android 6.0
Get: Extended Total Commander Menus | PHSM-Calendar

User avatar
CWBillow
Member
Member
Posts: 112
Joined: 2006-01-28, 04:38 UTC
Location: San Diego, CA, USA

Re: Folder hiding from TC?

Post by *CWBillow » 2018-08-13, 21:56 UTC

Well heck, guys, lemme play with it, and I'll be back ton you...

Thanks,
Chuck

Post Reply