Can't mount system partition to rw

Support for Android version of Total Commander

Moderators: Hacker, Stefan2, white, sheep

Post Reply
afoyem
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 2018-09-10, 14:56 UTC

Can't mount system partition to rw

Post by *afoyem » 2018-09-10, 15:01 UTC

Hi.

mount -o rw,remount /system

1. I tried mounting the system this command, not work.
2. Downloaded the Total Commander app mount system this WORK but not fully.
3. I get device resource or busy error message after modifing system file. And the Read-only file system message. Please showing the images:

Image: https://i.stack.imgur.com/aoADo.png

Image: https://i.stack.imgur.com/FpT1u.png

I tried ES file mounting /system and the /etc to rw every reboot back to automatic read only status. The folder permissions is not problem all status enabled after reboot. What this?

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 36354
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Can't mount system partition to rw

Post by *ghisler(Author) » 2018-09-12, 18:09 UTC

The /proc/mounts file determines how file systems are mounted at boot time. The mount command is only temporary. It cannot remount when there are open files on that mount point.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply