Multi-renaming tool doesn't store latin letters into history properly

Please report only one bug per message!

Moderators: white, sheep, Hacker, Stefan2

Post Reply
laci58
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2008-01-16, 14:30 UTC

Multi-renaming tool doesn't store latin letters into history properly

Post by *laci58 »

Hi, today I found a strange bug:
I often use multi-renaming tool to give the same name to my images made on the same place.
And so I used this pattern for some of the images:

Code: Select all

[N] - pri budove SHMÚ
Later I wanted to use the same pattern on one more image.
But in drop-down list, this pattern was corrupted, it shows something like this:

Code: Select all

[N] - pri budove SHM؀
Things I found out:
1. I tried to use text ŠČŽĽĹÁÉÍÓÚÝ, it is stored fine, no issues with that.
2. If I use [N] - Ú as a pattern, at first it is sored as 0=[N] - Ú into wincmd.ini file. So far so good. But as soon as I touch arrow on the right end of the drop-down list of filename, I can already see that historical record is corrupted and if I choose it, the record in wincmd.ini file gets corrupted too and it looks like this: 0=[N] - ؀ⅵ . Of course, if I use it, the file gets very strange name.

Do you think you could fix that?

Thanks.
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 41703
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Multi-renaming tool doesn't store latin letters into history properly

Post by *ghisler(Author) »

Try saving the wincmd.ini as UTF-16 Unicode (LE, little endian). Windows can read this and stor native Unicode this way.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
laci58
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: 2008-01-16, 14:30 UTC

Re: Multi-renaming tool doesn't store latin letters into history properly

Post by *laci58 »

it worked!
thank you ;)
Post Reply