Very old bug: TC+UC2

Bug reports will be moved here when the described bug has been fixed

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1582
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Very old bug: TC+UC2

Post by *DrShark »

Currently not possible to use UC2 (list of archive, view, unpack) from TC if archive placed in path with special chars alike &.
If path to User profile under XP contain &,
working with UC2 inpossible anyway.
Reason: TC calls UC2 like here:
UC V c:\progra~1\file.uc2
To fix problem, TC should use quotes:
UC V "c:\progra~1\file.uc2"
This is very little change. But Christian don't want to fix this because UC2 format is unpopular and it's developing stopped lot of years ago. For me, "unpopular" - advantage. It would be nice to support encrypting via TC if UCRYPT.EXE placed in UC.exe dir too...

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39812
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

Sounds like a bug in UC2. I will consider this change for a later release.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39812
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

I'm using double quotes now in case of & character. Please test!
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1582
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Post by *DrShark »

2ghisler(Author)
Fix confirmed in RC4!
Thanks!

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39812
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

Thanks for reporting it! Btw, are any other characters causing the problem too? I only add quotes in case of & now...
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1582
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Post by *DrShark »

I created table for this:
Sign: 8.3: "8.3":
& - +
! + +
; - -
' + +
# + +
[ - -
] - -
{ + +
} + +
' - -
~ + +
` + +
^ - +
$ + +
@ + +
- + +
+ - -
= - -
_ + +
№(ANSI) +* +*
* this is interesting - I saved bat file for this test in ANSI, so cmd.exe converted (or recognized as, while bat file was running) "№" to (as) special dos char (as often using in NFO files). Both XP REN command and UC2 understand it, but I cannot even open such dir in TC.

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39812
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

So the only character which would profit would be the ^ character, right?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
DrShark
Power Member
Power Member
Posts: 1582
Joined: 2006-11-03, 22:26 UTC
Location: Kyiv, 68/262

Post by *DrShark »

ghisler(Author) wrote:So the only character which would profit would be the ^ character, right?
Yes.

And bug still not fixed for case when %temp% contains &

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 39812
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) »

OK, ^ character handling added.
And bug still not fixed for case when %temp% contains &.
Sorry, I will not change that. That's something which you can avoid, and you should really avoid it at all cost - other programs may have the same problems with special characters.
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

Post Reply