Vytvorit novy soubor

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

chipy999
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2011-11-19, 08:27 UTC
Location: Slovenská republika

Post by *chipy999 » 2011-11-19, 12:31 UTC

Vdaka za radu,ale co s tym mam robit?Nie som este velmi zbehly v tychto skratkach :(

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11277
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2011-11-19, 12:59 UTC

chipy999,
Priradit ho klavesovej skratke, gombiku v Button Bare, prikazu v menu alebo aliasu.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

chipy999
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: 2011-11-19, 08:27 UTC
Location: Slovenská republika

Post by *chipy999 » 2011-11-19, 13:24 UTC

Dakujem velmi pekne!Funguje to.

sewerman_cz
Junior Member
Junior Member
Posts: 9
Joined: 2012-06-20, 20:15 UTC
Contact:

Post by *sewerman_cz » 2012-06-20, 21:34 UTC

jvh wrote:Ahoj,

EDIT:
Ještě to trochu doplním - následující příkaz otevře v Notepadu soubor Popis.txt, pokud v aktuálním adresáři neexistuje vytvoří nový, pokud existuje otevře stávající.

Code: Select all

cmd /c IF NOT EXIST Popis.txt (copy /b nul: Popis.txt) && (start notepad Popis.txt) ELSE (start notepad Popis.txt)
Velice pěkná věc.
Šel by upravit tento příkaz tak, aby se otevřel nový, prázdný txt soubor a při uložení by měl automaticky cestu na uložení nastavenou podle aktuálního adresáře?
Případně taková úprava, že by se zeptal na název, uložil se a otevřel pro editaci?

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11277
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2012-06-20, 22:53 UTC

sewerman_cz,
pøi uložení by mìl automaticky cestu na uložení nastavenou podle aktuálního adresáøe?
Skus vymazat Start path.
Případně taková úprava, že by se zeptal na název, uložil se a otevřel pro editaci?
Bud das na zaciatok pola Parameters znak "?", alebo mozno cez alias a %A, ale to o tomto case necham na tvoju zrucnost. :)

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

jvh
Member
Member
Posts: 182
Joined: 2007-07-20, 12:28 UTC

Post by *jvh » 2012-06-25, 13:02 UTC

sewerman_cz
Případně taková úprava, že by se zeptal na název, uložil se a otevřel pro editaci?
Je nutné vytvořit soubor NewFile.bat s obsahem:
@ECHO OFF
IF EXIST %1 GOTO OPEN
copy /b nul: %1
:OPEN
start notepad %1

a ještě vytvořit tlačítko na liště:
- Příkaz: <cesta>\NewFile.bat (např. C:\TotalCmd\NewFile.bat)
- Parametry: ?"%O.txt"
- Výchozí cesta: <prázdné>
- Soubor ikon / Ikona: dle vlastního uvážení
- Název tlačítka: dle vlastního uvážení
- Spustit minimalizovaně: ANO

Po kliknutí na tlačítko se objeví dialogové okno "Parametry příkazového řádku", ve kterém je předvyplněno jménou souboru na němž je kurzor, ale s koncovkou txt. Pokud soubor se zadaným jménem existuje, je otevřen v Notepadu, pokud neexistuje, je vytvořen nový a následně otevřen v Notepadu.

sewerman_cz
Junior Member
Junior Member
Posts: 9
Joined: 2012-06-20, 20:15 UTC
Contact:

Post by *sewerman_cz » 2012-06-25, 18:47 UTC

Děkuji za návod. Funguje perfektně.
Možná ještě jedno vylepšení - když změním název tak se soubor uloží bez přípony. Šlo by zadat aby automaticky doplňoval .txt?


Jenom by mne zajímalo jak se na něco takového dát přijít?
To jsou dos-ovské příkazy?

Díky

jvh
Member
Member
Posts: 182
Joined: 2007-07-20, 12:28 UTC

Post by *jvh » 2012-06-26, 15:09 UTC

sewerman_cz

Ahoj,
- když změním název tak se soubor uloží bez přípony
proto byla v dialogovém okně součástí názvu i přípona txt a celý název v uvozovkách (jinak se dávkovému souboru posílá více parametrů oddělených mezerami, a pak se jako název použije pouze první část před mezerou). Původní dávkový soubor umožňuje specifikovat i příponu, pokud ji uživatel přepíše.
Šlo by zadat aby automaticky doplňoval .txt?
Šlo, soubor NewFile.bat by potom mohl vypadat třeba takto:

Code: Select all

@ECHO OFF
IF [%1]==[] GOTO END
IF NOT [%2]==[] GOTO NOQUOTES
IF EXIST "%~n1.txt" GOTO OPEN1
copy /b nul: "%~n1.txt"
:OPEN1
start notepad "%~n1.txt"
GOTO END
:NOQUOTES
call :Name "%*"
:Name %1
for /f "tokens=* delims=" %%a in ("%~1") do (set FileName=%%~na)
IF EXIST "%FileName%.txt" GOTO OPEN2
copy /b nul: "%FileName%.txt%"
:OPEN2
start notepad "%FileName%.txt"
exit
:END
Popis:
1. Přípona souboru je vždy .txt. (Pokud uživatel zadá do dialogového okna jinou příponu, je nahrazena za .txt, pokud ji nezadá, je doplněna na .txt.)
2. Dávkový soubor je upraven tak, aby sloučil název souboru, pokud text v dialogovém okně není uzavřen v závorkách a obsahuje mezery v názvu. Platí však, že text buď musí být uzavřen v závorkách, nebo v něm závorky nesmí být. Pokud název obsahuje jen jednu závorku, může dojít k chybě dávkového souboru. To, zda se název dialogovém okně objevuje v závorkách lze změnit ve vlastnostech tlačítka, viz Parametry: ?"%O.txt".
Jenom by mne zajímalo jak se na něco takového dát přijít?
To jsou dos-ovské příkazy?
Třeba tady nebo tady.
Jsou to příkazy shellu (interpretu příkazů / příkazový řádek CMD) Windows, v DOSu to bylo velmi podobné, jen příkazů bylo méně.

sewerman_cz
Junior Member
Junior Member
Posts: 9
Joined: 2012-06-20, 20:15 UTC
Contact:

Post by *sewerman_cz » 2012-06-27, 21:31 UTC

Ahoj,
takhle je to perfektní.
Děkuji za ochotu.

Post Reply