zobrazení miniatur

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
hugo005
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2012-11-10, 15:19 UTC

zobrazení miniatur

Post by *hugo005 » 2014-10-19, 12:36 UTC

Dobrý den.

Narazil jsem na podivnou chybu. Tc mi přestal zobrazovat náhledy a miniatury obrázků pomocí průzkumníku, ačkoliv to dřív běžně fungovalo.

Teď se zobrazí miniatury pouze tehdy, když je k dispozici irfanview nebo podobný program. Úpravy nastavení Tc nepomáhají, pokud zakážu v nastavení zobrazení miniatur irfanem a správně nastavím na průzkumník, miniatury prostě nevidím.
Bohužel s ohledem na složitější zobrazování detailů u png obrázků jde pro mě o závažný problém, pro rychlou orientaci ve větších kolekcích grafiky jsem využíval TC, ale irfan ty detaily nezobrazí správně, takže musím přepínat do exploreru :-(.
Budu tedy opravdu vděčný za radu. Aby mi bylo přesně rozumět - potřebuju vidět miniatury png souborů tak, jak se zobrazí v průzkumníku windows, je jedno, jak toho docílím.
Snad nějaký plugin pro práci s grafikou, který by to uměl lépe, nebo dokonce vysvětlení a oprava té divné chyby.
Mám Tc 8.5, ale chyba se projevuje stejně i u 7.2 a 8.0 verzí, na XP i win 7.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 10962
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2014-10-19, 19:27 UTC

Ahoj hugo005,
Asi nevies, kedy to zacalo, ze?
OS a TC 32-bit ci 64-bit?
Screenshot Configuration - Options - Thumbnails?

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

hugo005
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2012-11-10, 15:19 UTC

Post by *hugo005 » 2014-10-20, 16:11 UTC

Hacker wrote:Ahoj hugo005,
Asi nevies, kedy to zacalo, ze?
OS a TC 32-bit ci 64-bit?
Screenshot Configuration - Options - Thumbnails?

Roman
Zlobí to asi 3 měsíce. Mám na jednom pc XP sp2, na druhým win 7, 32 bit, na obou to dělá totéž, což nějak nechápu. Na win 7 to snad začalo zlobit o něco později.
Moje nastavení a konfigurace - prostě v Tc u nastavení v kolonce nastavení miniatur buď zapnu miniatury jako průzkumník - a nevidím žádné. Nebo zapnu miniatury pomocí irfanu a vidím je, ale nevidím správně podrobnosti png obrázků, protože je irfan neumí všechny zobrazit.
Vymazat databázi miniatur jsem zkusil a nepomohlo to, použít nově stažený Tc portable taky nepomohlo.
Zřejmě z nějakýho důvodu průzkumník správně nespolupracuje s Tc.
Jestli by na to mohlo mít vliv něco v nastavení windowsů nemám tušení, autoupdaty mám u obou pc vypnutý a nic jsem vědomě neměnil, jediný co se mi updatuje, je antivir, jinak nic jinýho mě nezlobí, kompy fungujou víceméně jak mají.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 10962
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2014-10-20, 20:48 UTC

hugo005,
Este ten screenshot mozno.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply