Tlačítko pro "Přesunout do zip archivu"

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
dmm
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2016-01-12, 22:13 UTC
Location: Prague

Tlačítko pro "Přesunout do zip archivu"

Post by *dmm » 2016-01-12, 23:46 UTC

Ahoj.
Hledám způsob jak v tlačítkové liště vytvořit tlačítko (ikonu), které by přesunulo označený soubor či složku do archivu zip.

Prostě vytvořit tlačítko pro totéž, co lze udělat zkratkou Alt+Shift+F5 ... Enter

Zkoušel jsem si hrát s zipfromlist s parametrem -m, ale nepodařilo se mi přijít na to, jak v poli "Příkaz" vytvořit automaticky pomocí "parametru" název zip archivu". (Ze souboru či složky pod kurzorem.)

Díky

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11022
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2016-01-13, 08:48 UTC

Ahoj dmm,
Obavam sa, ze taka moznost priamo v TC neexistuje. Co mi napada, by bolo pouzit externy skriptovaci program v style AutoHotkey, ktory by po stlaceni daneho gombika simuloval stlacenie Alt-Shift-F5, alebo potom si zadefinovat externy pakovac pre zip a do definicie v nastaveniach pridat vhodny switch v style "c:\pakovac.exe -m".

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

dmm
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: 2016-01-12, 22:13 UTC
Location: Prague

Post by *dmm » 2016-01-15, 09:55 UTC

V tématu Vytvaranie automatickych archivov jsem našel tlačítko pro použití programu winrar:

Code: Select all

TOTALCMD#BAR#DATA 
%PROGRAMFILES%\WinRAR\WinRAR.exe 
a -ag_YY-MM-DD_NN -s -m5 -t -r0 "%O.rar" @%F 
%PROGRAMFILES%\WinRAR\WinRAR.exe 
Komprimovat s datem 

0 
-1 
Zkusil jsem tlačítko upravit pro zip:

Code: Select all

TOTALCMD#BAR#DATA
%PROGRAMFILES%\WinRAR\WinRAR.exe
a -afzip -df -m5 -t -r0 "%O.zip" @%F
%COMMANDER_PATH%\WCMICONS.DLL,30
Přesunout výběr do ZIP


-1
Tlačítko jakž takž funguje, ale bohužel mi nemaže název komprimované složky... maže jen její obsah.
Nevěděl by někdo co případně udělat jinak?
Aby se smazala i ta složka...

Tato varianta dělá bohužel totéž... (nemaže název složky)

Code: Select all

TOTALCMD#BAR#DATA
%PROGRAMFILES%\WinRAR\WinRAR.exe
m -afzip -m5 -t -r0 "%O.zip" @%F
%COMMANDER_PATH%\WCMICONS.DLL,30
Přesunout výběr do ZIP


-1
Děkuji za případnou radu.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11022
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2016-01-15, 12:07 UTC

dmm,

Code: Select all

WinRAR.exe m adresar.zip adresar
zmaze aj adresar.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply