This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? / Privacy
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

For copying, make F5 work just like Shift+F5

 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC suggestions (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
OUrm7Vo2
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 65

PostPosted: Thu May 17, 2018 6:33 pm    Post subject: copying a folder to other pane with rename Reply with quote

When using Shift+F5 to copy a folder to the same directory the source folder name is presented as the default. However when using F5, the source folder name is not presented ad the default but rather *.*.

Is there a way to achieve this?
Back to top
View user's profile Send private message
sqa_wizard
Power Member
Power Member


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 3342
Location: Germany

PostPosted: Fri May 18, 2018 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

Press the INS key once to mark the file and then press F5 to copy ...
_________________
#5767 Personal license
Back to top
View user's profile Send private message
OUrm7Vo2
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 65

PostPosted: Sat May 19, 2018 4:21 am    Post subject: Reply with quote

Pressing INS key before pressing F5 didn't change the behavior for me. Why doesn't TC just put the name there like Shift+F5?
Back to top
View user's profile Send private message
sqa_wizard
Power Member
Power Member


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 3342
Location: Germany

PostPosted: Sat May 19, 2018 6:17 am    Post subject: Reply with quote

Well, press F5 and then once again F5 to mark the fillename only.
_________________
#5767 Personal license
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7668
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Sat May 19, 2018 6:33 am    Post subject: Reply with quote

2sqa_wizard
It is not about what is selected, but what i shown. I guess what OUrm7Vo2 wants is that if he is in c:\folder1\ in the source side and in c:\folder2\ in the target side and puts the cursor on (or select) c:\folder1\folder3\ and press F5 he wants this to be shown in the dialog:
c:\folder2\folder3\*.*
in stead of:
c:\folder2\*.*

And that makes sense when ONLY one directory is selected, and would mimic what Shift+F5 does: show selected foldername in dialog when only one directory is selected, and show *.* when more than one directory is selected
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
OUrm7Vo2
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 65

PostPosted: Sat May 19, 2018 7:54 am    Post subject: Reply with quote

Yes, I want the name of the source folder to appear in the dialog (just like Shift+F5) otherwise I have to supply the name myself by typing it in or copy/paste the name, which is inconvenient.

Fundamentally, I don't understand why F5 doesn't work exactly like Shift+F5?
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7668
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Sat May 19, 2018 8:42 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
otherwise I have to supply the name myself

There is no need to type in the name of the folder unless you want to copy the files of the folder under the cursor to a folder with a DIFFERENT name, than the name under the cursor /selected.

If you haven selected anything or if you have just selected one folder - a folder with the same name will be made in the target (if it doesn't already exist) and the content of the folder, including subfolders, will be copied to the folder.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
OUrm7Vo2
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 65

PostPosted: Sat May 19, 2018 8:57 am    Post subject: Reply with quote

2petermad,

Yes I want a DIFFERENT name much of the time.
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7668
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Sat May 19, 2018 9:14 am    Post subject: Reply with quote

OK, then I understand your request - you should make a suggestion here: https://ghisler.ch/board/viewforum.php?f=14
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
OUrm7Vo2
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 65

PostPosted: Sat May 19, 2018 9:51 am    Post subject: For copying, make F5 work just like Shift+F5 Reply with quote

Unless there is a good reason why they don't work the same.
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10851
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Sat May 19, 2018 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

OUrm7Vo2,
Question
F5 copies to the target panel, Shift-F5 to the source panel. Why make them the same?

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
OUrm7Vo2
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 65

PostPosted: Sat May 19, 2018 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

Hacker,

The contents of the entire thread gives context to my request but I should have been more explicit in my request.

To summarize, i am suggesting that the F5 copy dialog is populated with the target path followed by the source folder name if only one folder is selected, otherwise populate it with *.*

This is the behavior of the Shift+F5 copy when selecting a single folder and is also the behavior of the F5 copy when selecting a single file.
Back to top
View user's profile Send private message
Hacker
Moderator
Moderator


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 10851
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Sat May 19, 2018 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

OUrm7Vo2,
Well, at the time I wrote the reply the threads weren't merged, so, now it makes more sense.

Roman
_________________
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7668
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Sat May 19, 2018 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

I support the request, as OUrm7Vo2 writes - it already works that way for single file copying.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC suggestions (English) All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Imprint/Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH
Privacy Policy | Datenschutzerklärung | Politique de Confidentialité

Using phpBB © phpBB Group