přepsat větší

Moderated forum for Slovak and Czech users

Moderators: Darkman_, Hacker

Post Reply
Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

přepsat větší

Post by *Terka » 2006-06-12, 11:38 UTC

ahoj,
při kopírování je možnost přepsat všechny, žádné, starší, atd. je nějaká možnost dát při kopírování "přepsat větší"?
T.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11360
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-06-12, 13:46 UTC

Ahoj,
Momentalne nie, az vo verzii 7.0.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka » 2006-06-13, 06:45 UTC

trochu jsem koukala do fóra kdy to bude, ale nejsem z toho moudrá
máš nějaké informace?
PS:K těm "přepsat větší": mám nějaké fotky z netu a chtěla jsem je zmenšit a popř. uložit s menší kvalitou. Když to ale udělám některé se mi zvětší. proto jsem potřebovala tu funkci.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11360
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-06-13, 09:33 UTC

No, zial, este to chvilku potrva. 7.0 sa uz hodne natahuje, a teraz, kedze sa ma vydat 6.55, tak sa to zial zasa o kusok posunulo.
Presnejsie ti neviem povedat. Sorry.

A ako tie fotky zmensujes? Nie je normalne, aby sa ti pri zmenseni / ulozeni s mensou kvalitou zvacsili.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

kamowski
Junior Member
Junior Member
Posts: 43
Joined: 2006-08-25, 08:44 UTC
Location: slovakia

Post by *kamowski » 2006-08-27, 10:08 UTC

Na zmenšenie fotiek používam irfan view 3.98 http://www.stahuj.cz/grafika_a_design/prohlizece_obrazku/irfanview/
Dokáže to robiť s jednou fotkou, celým adresárom alebo výberom z jedného alebo viacerých adresárov, zároveň to dokáže konvertovať na iný formát a ešte všeličo iné

Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka » 2006-09-06, 06:36 UTC

fotka muze byt ulozena s kvalitou napr 40 a v rozliseni 1000x1000.
pokud to ulozim do kvality 70 rozliseni 800x800, muze se zvetsit.
proste potrebuju resize down.
pokud je puvodni kvalita k<limit,
uloz s kvalitou puvodni
jinak uloz s kvalitou limit.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11360
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-09-06, 09:21 UTC

No, to uz neviem, ako by TC daco take zvladal robit, ale zistit pribliznu kvalitu sa da pomocou programu JpgQ, a ak by si to chcela zakomponovat do nejakeho automatickeho zmensovania, tak potom asi cez AutoHotkey by sa dalo.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka » 2006-09-07, 08:54 UTC

sama to urcite nezvladnu, poradis?

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11360
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-09-07, 09:07 UTC

No, musela by si mi presne opisat, co chces urobit, a ake programy mas k dispozicii (resp. to mozeme urobit cez XnView, ale ten si budes musiet nainstalovat :) ).
Pod "co chces urobit" mam na mysli nieco typu "oznacit nejake JPEGy v TC, kliknut na ikonu v Button bare, a aby sa vsetky zmensili na 50%x50% pri kvalite 70, ak tato kvalita nie je nizsia; ak je nizsia, tak na tu nizsiu kvalitu."

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka » 2006-09-08, 11:10 UTC

presne tak

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11360
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-09-10, 13:48 UTC

OK, takze, :) potrebujes tieto programy:

1. JpgQ - zistuje kvalitu JPEGov. Nie je dokonaly, ale na nase ucely posluzi.
Stiahni a niekam rozpakuj, napr. do C:\Program Files\JpgQ\

2. nconvert - konvertor obrazkov. Je sucastou prehliadaca XnView, tak sa potom necuduj, ze je v adresari XnView.
Stiahni zo spodneho linku "Download now !" a rozpakuj napr. do C:\Program Files\XnView\

3. AutoHotkey - program, ktory potrebujes, aby si mohla spustit moj skript (nizsie uvedeny).
Stiahni z prveho linku a nainstaluj povedzme do C:\Program Files\AutoHotkey\

4. Skript ZmensitJPEGy - program, ktory vlastne s pomocou 3. vyuzije 1. a 2. Odteraz ho budem nazyvat iba "skript".
Stiahni, a rozpakuj napr. do C:\Program Files\AutoHotkey\Scripts\


Dalej budes potrebovat nastavit niektore parametre skriptu. Su uvedene hned v jeho prvych riadkoch, v citatelnej forme, su aj okomentovane, takze by nemal byt problem. Otvor skript v nejakom editore, napr. notepade, a nastav cestu k JpgQ a nconvert. Ak si ich rozpakovala tam, kam som navrhol, malo by to byt uz nastavene a nemusis to menit.

Potom este tri parametre:
- Limit - ten asi vies co robi. Ak je povodna kvalita pod limit, pouzije sa povodna; ak je nad limit, pouzije sa limit.
- ZmensitNa - hodnota v percentach, na kolko chces zmensit dany obrazok. Ak zadas 50, tak sa kazda strana zmensi na 50% povodnej velkosti, teda z obrazku napr. 1000x1000 budes mat 500x500 (teda stvrtinu povodnej velkosti).
- ZobrazitSekund - pred konverziou kazdeho obrazka (hned po zisteni kvality) sa zobrazi okno, kde je napisana povodna kvalita, zadany limit, kvalita, ktora sa pouzije pri konverzii a zmensenie. Tam mozes stlacit bud OK a konverzia bude pokracovat, alebo Cancel, a cely skript sa ukonci, t.j. ziadne dalsie obrazky uz nebudu spracovane. Touto hodnotou nastavis, ako dlho (v sekundach) ma byt toto okno zobrazene, nez si samo automaticky odklikne OK (aby si nemusela stale klikat).

To jest vsetko.
Potiahni tento skript z panelu v TC na Button Bar a do jeho parametrov dopln "%L" bez uvodzoviek. Dalej by uz malo stacit iba oznacit dane JPEGy, ktore chces zmensit, a kliknut ikonu v Button Bare, o zvysok by sa mal skript postarat sam.

Poznamka 1: Skript prepisuje subory!!! Subory, ktore oznacis pred spustenim skriptu, budu prepisane zmensenymi verziami. Nenavratne. Pozor na vec. Zmensuj pre istotu len kopie.

Poznamka 2: Pocas prace skriptu nerob nic s pocitacom, nechaj ho pracovat. Pre skript je nutne, aby si mohol otvarat okna a klikat kam potrebuje. Ak sa prepnes do ineho programu, mohlo by sa stat, ze neklikne tam, kde ma, ale niekde v tvojom programe. Nemalo by sa to stat, vzdy by mal pockat, az kym sa neprepnes spat, ale nerucil by som za to. V pripade potreby ho mozes prerusit kliknutim na Cancel v tom okne, co sa zobrazi pred kazdou konverziou, pripadne, ked je to naozaj nutne, vravo dolu pri hodinkach sa pocas behu skriptu zobrazuje maly zeleny stvorec s bielym H, na ten klikni pravym tlacidlom mysi a daj Exit.

Ak mas dalsie otazky, kludne sa pytaj.

HTH
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka » 2006-09-11, 06:12 UTC

diky!
ted nemam moc cas, ale zkusim co nejdrive.

Terka
Senior Member
Senior Member
Posts: 301
Joined: 2006-05-24, 09:04 UTC

Post by *Terka » 2006-11-14, 11:12 UTC

Diky, funguje to. Koukala jsem na ten skript, vetsine veci nerozumim. Vypada to, ze AutoHotkey je sikovny nastroj.

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11360
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2006-11-14, 12:02 UTC

Som rad, ze to ide. :)

AutoHotkey je velmi sikovny nastroj na automatizaciu cohokolvek vo Windows. Vela uzitocnych skriptov pre TC je vo Wiki.

Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

Post Reply