This forum uses cookies. Click X button to hide this message. What is stored? / Privacy
Total Commander Forum Index Total Commander
Forum - Public Discussion and Support
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

New strings for TC 9.20 - anything missing?
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC9.2x bug reports (English) Printable version
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 35487
Location: Switzerland

PostPosted: Wed May 16, 2018 11:00 am    Post subject: New strings for TC 9.20 - anything missing? Reply with quote

Here are the new strings used by TC 9.20:

1394="From active panel (source)"
1395="From target"
1396="Invalid input!"
1397="English in Titles"
1398="Search text too long!"
6034="&Client Certificate:"

Did I miss any? They are used in the folllowing places:

1394+1395: Files - change attributes: Two new buttons:
1396: Change attributes: When entering invalid date or time:
1397: Multi-rename tool: Upper/Lowercase combobox
6034: Ctrl+F - Edit - second tab, at the end
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7669
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Wed May 16, 2018 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

String 1397 isn't used until TC is restarted - it is not enoug to just change the language. See also note about LowercaseStrings= later in this posting...

There is no string shown for the new placeholder [f] in the MRT, Shift+F4 and F7 dialogs when you press th [±] button.

Where is string 1398="Search text too long!" used?

The string 1396="Invalid input!" is not used by the internal English dialog - it just shows <Error!>

It seems that if I make a wincmd.ini parameter like this:

LowercaseStrings=Danish rules:en,et,den,det,ved,hos,for,i,af,på,til,fra,og,som,der,men,eller,ej,så,English rules:a,an,the,at,by,for,in,of,on,to,from,up,and,as,but,or,nor,yet,so,vs

then both Danish and English rules are used, and in the MRT the string "Danish rules" is used in stead of string 1397 - are there any other rules for the formmating of this parameter?
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 6001
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Wed May 16, 2018 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

2ghisler(Author)
Didn't want to open a new thread for this tiny issue: The German translation for 1398 has an "e" too much at the end ("Suchtext zu lang!" is enough Wink).

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
yong
Junior Member
Junior Member


Joined: 20 May 2009
Posts: 45

PostPosted: Wed May 16, 2018 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

It seems string 1397 is used only when parameter LowercaseStrings is absent in wincmd.ini, otherwise whatever rule name that comes first in the LowercaseStrings parameter is shown. Is my understanding correct?
Back to top
View user's profile Send private message
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 35487
Location: Switzerland

PostPosted: Thu May 17, 2018 3:57 am    Post subject: Reply with quote

String 1397 is used when you don't specify a title for LowercaseStrings, e.g.
LowercaseStrings=a,an,the,at,by,for,in,of,on,to,from,up,and,as,but,or,nor,yet,so,vs
instead of
LowercaseStrings=English:a,an,the,at,by,for,in,of,on,to,from,up,and,as,but,or,nor,yet,so,vs
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7669
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Thu May 17, 2018 10:46 am    Post subject: Reply with quote

2ghisler(Author)
Thanks!

What about string 1398="Search text too long!" where is that used?
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Dalai
Power Member
Power Member


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 6001
Location: Meiningen (Südthüringen)

PostPosted: Thu May 17, 2018 11:21 am    Post subject: Reply with quote

2petermad
It's used in Lister when a long search text is entered. There is some thread (bug report?) about it, but I can't find it currently - someone reported that Lister showed some "weird" error message saying X > Y (where X and Y are two different numbers) after he entered a very long search text in Lister's search.

Regards
Dalai
_________________
#101164 Personal licence
Athlon X4 880K, 16 GiB RAM, Gigabyte F2A88X-D3HP, Win7 x64

Plugins: Services2, Startups
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7669
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Thu May 17, 2018 11:30 am    Post subject: Reply with quote

2Dalai
Thanks. Now for a search string of for example 260 characters it shows "Search text too long! (L=250> 255)" in the dialog title.

In previous TC's it says:
"<Error!> (L=250> 255)"
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
MarcinW
Power Member
Power Member


Joined: 23 Jan 2012
Posts: 771
Location: Poland

PostPosted: Thu May 17, 2018 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe it's a good time to add an additional string as I described here? https://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=341410#341410
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin


Joined: 04 Feb 2003
Posts: 35487
Location: Switzerland

PostPosted: Fri May 18, 2018 4:24 am    Post subject: Reply with quote

2petermad
Quote:
LowercaseStrings=Danish rules:en,et,den,det,ved,hos,for,i,af,på,til,fra,og,som,der,men,eller,ej,så,English rules:a,an,the,at,by,for,in,of,on,to,from,up,and,as,but,or,nor,yet,so,vs


This is wrong. Just the text before the first ":" is used as a description.Try using this:
LowercaseStrings=Danish+English rules:en,et,den,det,ved,hos,for,i,af,på,til,fra,og,som,der,men,eller,ej,så,a,an,the,at,by,for,in,of,on,to,from,up,and,as,but,or,nor,yet,so,vs

Otherwise 'a' will not be handled because TC is looking for
English rules:a
_________________
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vdijken
Junior Member
Junior Member


Joined: 30 Jul 2016
Posts: 37

PostPosted: Fri May 18, 2018 4:54 am    Post subject: Reply with quote

For error 1396 there is no entry in my Dutch version in WCMD_DUT.LNG. When I forced an error in TC the Dutch word for error "<fout!> appeared. Is there a way to change it that when an entry is missing for the local language not the word "error" in the local language appears but the always present English version of the error message? Or is this temporary until the official 9.20 version is released?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7669
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri May 18, 2018 6:34 am    Post subject: Reply with quote

2vdijken
Quote:
Or is this temporary until the official 9.20 version is released?

Yes - the translators hasn't been contacted yet. Until then, you can add the string yourself to your wcmd_dut.lng file.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus


Last edited by petermad on Fri May 18, 2018 10:10 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7669
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri May 18, 2018 6:36 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Otherwise 'a' will not be handled because TC is looking for

Ahh, yes - "a" won't be handled - I didn't have " a " in my test file.
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
browny
Member
Member


Joined: 10 Sep 2007
Posts: 142

PostPosted: Fri May 18, 2018 6:58 am    Post subject: Reply with quote

Is Search result: an old string or a new one?
This string is used near the drive selection drop-down and as a tab title in beta 3.

In these cases the terminating colon does not look right.

Edit
Corrected the string; it was erroneously written as String result:


Last edited by browny on Sat May 19, 2018 7:00 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
petermad
Power Member
Power Member


Joined: 05 Feb 2003
Posts: 7669
Location: Valsted, Denmark

PostPosted: Fri May 18, 2018 10:34 am    Post subject: Reply with quote

2browny
Can you explain that a little further? - I don't see any new colons.

And I con't see any string containing "result:" in the code except for string 656="Search result:"

What langiage are you running TC with?
_________________
#524
Danish Total Commander Translator
TC 9.12 32+64bit on Win XP 32bit, Win 7, 8.1 & 10 64bit. TC 2.91b2 on Android 6.0

Get Extended Total Commander Menus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Total Commander Forum Index -> TC9.2x bug reports (English) All times are GMT - 6 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Imprint/Impressum: This site is maintained by Ghisler Software GmbH
Privacy Policy | Datenschutzerklärung | Politique de Confidentialité

Using phpBB © phpBB Group