RSS feed tests

English support forum

Moderators: sheep, Hacker, Stefan2, white

Post Reply
User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

RSS feed tests

Post by *ghisler(Author) » 2005-03-07, 20:51 UTC

Now the Total Commander forum also supports RSS readers - I have just added the RSS mod. It also supports RSS auto-detect, so if you use Firefox or similar browsers, you can add the Total Commander forum feed automatically. You can choose between a feed with all new messages, or only new threads.

Please let me know what you think about it, and whether I can improve it somehow.

Edit for new forum software: Please click on Smartfeed to configure all feed details!
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
djk
Power Member
Power Member
Posts: 1651
Joined: 2003-03-17, 11:33 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *djk » 2005-03-07, 20:53 UTC

Yes, Maxthon at once has found the RRS support, before I've notice this post :-)
DJK
Totally addicted to Total Commander
totalcmd.pl
en.totalcmd.pl

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2005-03-07, 21:05 UTC

I have already made a little change: The topic titles are change from e.g.
Total Commander (English) :: Subject
to just
Eng :: Subject

So the forum titles don't take the entire space e.g. in Sage RSS reader. What do you think?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
djk
Power Member
Power Member
Posts: 1651
Joined: 2003-03-17, 11:33 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *djk » 2005-03-07, 21:10 UTC

2ghisler(Author)
I think the change should be easy to accept :-)

I use Miranda for reading rss news. I use it for many servers and until now I had no problem with links in the news. But I can't use them for this forum news. I don't know why. I click the link and nothing happens. Moreover, if there is a link like eg. in your signature - it works correctly.
DJK
Totally addicted to Total Commander
totalcmd.pl
en.totalcmd.pl

User avatar
ghisler(Author)
Site Admin
Site Admin
Posts: 38451
Joined: 2003-02-04, 09:46 UTC
Location: Switzerland
Contact:

Post by *ghisler(Author) » 2005-03-07, 21:16 UTC

What links do you mean? Can you name an example message where it doesn't work?
Author of Total Commander
http://www.ghisler.com

User avatar
djk
Power Member
Power Member
Posts: 1651
Joined: 2003-03-17, 11:33 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *djk » 2005-03-07, 21:34 UTC

Well, it's probably not your fault but it can be a bug in Miranda+rss+ieview plugins. I've checked all the rss services I subscribe and I've found that there is another one which also doesn't work correctly. Both services (I mean TC Forum and the another one) have in <link> fields adresses with a char: #. It's probably the problem. If I use history plugin in Miranda I can get this link working.

There is what I get from your RSS (last news):

Code: Select all

Eng :: RE: RSS feed tests
http://ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=54059#54059
Author: ghisler(Author)


Posted: Mon Mar 07, 2005 3:16 pm (GMT -6)



What links do you mean? Can you name an example message where it doesn't work?
_________________
Author of Total Commander


http://www.ghisler.com
The link in the second line doesn't work. it looks like a link but it doesn't work (for all messages)

BTW: There is a lot of free space beetwen the parts of the news (as you can see above)
DJK
Totally addicted to Total Commander
totalcmd.pl
en.totalcmd.pl

User avatar
djk
Power Member
Power Member
Posts: 1651
Joined: 2003-03-17, 11:33 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *djk » 2005-03-07, 22:35 UTC

Do you think it's really necessary to put whole posts into news? Some of the posts are really long. Usually in rss news you get only subjects or only a small part of the news.
DJK
Totally addicted to Total Commander
totalcmd.pl
en.totalcmd.pl

User avatar
Sir_SiLvA
Power Member
Power Member
Posts: 2790
Joined: 2003-05-06, 11:46 UTC

Post by *Sir_SiLvA » 2005-03-07, 22:43 UTC

@djk:
I think the way it is is perfect imhuo
ie efb (http://www.essential-freebies.de/board/rss.php) is doing it the same way...
(remember this is a board-rss NO news-rss :))

the worst way to do it is the heise-way
(http://www.heise.de/newsticker/heise.rdf)

as I'm using RSSFeadEater for RSS
(www.babisoft.com)
on the left i have a list with all my rss feeds
right head - the headlines
right foot - the content

tosbsas
Senior Member
Senior Member
Posts: 428
Joined: 2003-12-19, 13:12 UTC
Location: Lima, Perú
Contact:

Post by *tosbsas » 2005-03-07, 22:47 UTC

Could you post the exact url?? My reader needs my help there

Would love to have a feed - new posts

Ruben
A New Generation transformed by the Power of God

User avatar
djk
Power Member
Power Member
Posts: 1651
Joined: 2003-03-17, 11:33 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *djk » 2005-03-07, 22:52 UTC

2Sir_SiLvA
Maybe you are right. It's probably a question of the reader you use and what you want to get. If you want to read the forum via rss reader it's of course better to see everything. If you only want to get an info that there is a new post and in which thread it's - it's too much.
DJK
Totally addicted to Total Commander
totalcmd.pl
en.totalcmd.pl

User avatar
djk
Power Member
Power Member
Posts: 1651
Joined: 2003-03-17, 11:33 UTC
Location: Poland
Contact:

Post by *djk » 2005-03-07, 22:55 UTC

2tosbsas

"RSS (new messages)" - http://ghisler.ch/board/rss.php
"RSS (new threads)" - http://ghisler.ch/board/rss.php?t=1
"Atom (new messages)" - http://ghisler.ch/board/rss.php?atom
"Atom (new threads)" - http://ghisler.ch/board/rss.php?atom&t=1
DJK
Totally addicted to Total Commander
totalcmd.pl
en.totalcmd.pl

User avatar
Hacker
Moderator
Moderator
Posts: 11400
Joined: 2003-02-06, 14:56 UTC
Location: Bratislava, Slovakia

Post by *Hacker » 2005-03-08, 09:32 UTC

What is actually the difference between RSS and Atom?

BTW: I suggest separate feeds per forum. Not everyone needs to read posts in say, the German and the Polls forums.

TIA
Roman
Mal angenommen, du drückst Strg+F, wählst die FTP-Verbindung (mit gespeichertem Passwort), klickst aber nicht auf Verbinden, sondern fällst tot um.

User avatar
chriss
Senior Member
Senior Member
Posts: 218
Joined: 2003-02-12, 10:17 UTC

Post by *chriss » 2005-03-08, 09:45 UTC

hallo

good idea. ;)

works fine with opera (8 beta2).
gruß


chriss

User avatar
corny
Junior Member
Junior Member
Posts: 96
Joined: 2003-02-07, 10:06 UTC

This is great

Post by *corny » 2005-03-08, 10:16 UTC

Thanks, this is really great! I hope it doesn't use a lot of bandwidth
Regards,
Cornelis

User avatar
Leif
Senior Member
Senior Member
Posts: 328
Joined: 2003-02-05, 15:44 UTC
Location: Umeå, Sweden

Post by *Leif » 2005-03-08, 10:38 UTC

Try SharpReader (free) http://www.sharpreader.net/
Does need the .NET Framework, though.
Get Radio? Sure! - the best Internet Radio Player ever! ;)

Post Reply